Gyurcsány Ferenc kiakadt: Pancser palik, azért ez nem agysebészet

2024.08.03. 10:12
A Demokratikus Koalíció elnöke ezúttal a palackvisszaváltási rendszer problémáiról fejtette ki a véleményét, többek között pancserokat és agysebészetet emlegetve.

„Pancser palik – A világot meg akarják változtatni, mert ők tudják, hogy azt hogyan kell, mondják magukról. Van véleményük békéről, és el is hoznák egy perc alatt, ha végre hallgatnának rájuk. Látják a jövőt, amikor mindenki vak. Elfoglalják Brüsszelt, miközben mások megadják magukat” – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

Az, hogy valójában miről szól a bejegyzés, a következő mondatból derült ki:

De ha ilyen eszeveszett tehetségesek, akkor egy nyomorult palack visszaváltási rendszert miért nem tudnak rendesen megcsinálni? Azért ez nem agysebészet, ahogy szokták mondani, ezzel azért egy működő állam megbirkózhatna. Ha vezetnék, ha érdekelné őket a munka, ha nem csak a hablaty meg a lopás meg a hatalom járna a fejükben, meg egyáltalán, ha tehetségesek lennének. De nem azok.

Gyurcsány Ferenc megjegyezte: „Nem, nem oktatási reformról beszélek. Nem. Üvegek, palackok visszaváltásáról. Az se megy. Pedig annyira büszke magyarok, hogy csak na. Mi lenne, ha düllesztett mell helyett megcsinálnának valamit. Kevesebb üres magyarkodás, több tehetség, több munka”. A visszaváltási rendszer működéséről és hátteréről itt írtunk bővebben.