Hetvenöt millió forintnyi kábítószert találtak egy hatvanéves pécsi férfinél

2024.08.03. 13:19
Csaknem hat kilogramm, 75 millió forintnyi kábítószert találtak egy 60 éves pécsi férfinál. Kiderült, hogy a férfit négy évvel ezelőtt a német bíróság jogerősen 6,5 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer és pszichotróp anyagok kereskedelme miatt, de a büntetés végrehajtását 2027-ig felfüggesztette.

Mintegy hat kilogramm, 75 millió forintnyi kábítószert találtak egy 60 éves pécsi férfinál – közölte a rendőrség a honlapján.

A közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pécsi osztálya indított büntetőeljárást kábítószer birtoklása miatt, miután olyan információkhoz jutottak, hogy Hollandiából származó kábítószerek Magyarországra juttatását szervezi egy magyar állampolgárságú, de Németországban is lakhellyel rendelkező férfi.

Végül a magyar nyomozók és a német rendőrök közösen azonosították a férfit, továbbá feltérképezték magyarországi és németországi tartózkodási helyeit is, amely után július 29-én összehangolt akciót szerveztek, és a 60 éves férfit pécsi lakóhelye közelében elfogták.

A férfihez tartozó ingatlanokban, valamint autójában összesen csaknem hat kilogramm kábítószert találtak a nyomozók. Az elsődleges vizsgálatok szerint a drog nagy része – megközelítőleg 5 kilogramm – 3- és 4–CMC, vagyis kristályos, kábítószernek minősülő vegyület, míg kisebb része amfetamin, valamint kokain. 

Korábban már elítélték

A kutatások alkalmával a rendőrök találtak még kábítószerek hígításához szükséges vegyszereket, valamint adalékanyagokat, de lefoglaltak informatikai eszközöket és vagyonvisszaszerzés keretében több millió forintot is.

A férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a Pécsi Járásbíróság el is rendelt.

Az is kiderült, hogy négy évvel ezelőtt a német bíróság jogerősen 6,5 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer és pszichotróp anyagok kereskedelme miatt, de a büntetés végrehajtását 2027-ig felfüggesztette.