Eltűnt egy külföldi férfi Budapesten – felesége attól tart, hogy végezhetett magával

2024.08.04. 18:17 Módosítva: 2024.08.04. 18:19
Egy 31 éves férfit keres a rendőrség, aki vasárnap reggel tűnt el, és a felesége szerint öngyilkos akart lenni.

Egy 31 éves férfi, Jakub Kozák vasárnap reggel tűnt el Budapesten. A hírt felesége küldte meg szerkesztőségünk számára, de a rendőrség is megerősítette honlapján, hogy eltűnt személyként keresik őt.

A férfi felesége azt írta az Indexnek: férje reggel 6-7 óra körül érkezett a Fővám térre, hogy elkeseredésében leugorjon a Szabadság hídról. Azóta nem tudnak róla semmit. 

Felesége szerint a lengyel–német állampolgárságú Jakub Kozák 178 cm magas, rövid barna hajú, zöld szemű, és fehér inget, világoskék színű rövid farmernadrágot, Adidas cipőt viselhet.

Csaknem 2500 személyt keresnek hivatalosan Magyarországon 

Korábban arról írtunk, hogy Magyarországon a rendőrség jelenleg 2483 eltűnt vagy ismeretlen helyen tartózkodó személyt tart nyilván. Ez a szám dinamikusan, szinte óráról órára változik. A Körözési Nyilvántartási Rendszer szerint a legtöbb keresett személy kiskorú.

Azt azonban tudni kell, hogy a rögzített körözések száma nem azonos az eltűntek számával.

Különösen az állami gondozottak körében gyakori, hogy egy kiskorú egy évben akár több alkalommal is engedély nélkül távozik kijelölt gondozási helyéről. Minden ilyen szökés vagy szökési kísérlet megjelenik a körözési rendszerben.

Ha viszont a keresés nem vezet eredményre, a rendőrség a körözés elrendelésétől számított 90 nap elteltével a keresett személyt eltűntnek nyilvánítja.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.