Gyurcsány Ferenc ezúttal a saját írásának elemzése közben árulózta le Magyar Pétert

2024.08.05. 10:42
A Demokratikus Koalíció elnöke egy saját, vasárnapi posztját elemezve igyekszik bebizonyítani, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke egy áruló, aki nem alkalmas arra, hogy a Fidesszel szembeni ellenzék vezetője legyen. Előkerül Pál apostol, Szent Péter, egy homokozóvödör és a keresztény bűnbánat lényege is.

Gyurcsány Ferenc – mondhatni – szokásához híven talányos bejegyzést osztott meg a Facebook-oldalán vasárnap, de irodalmár legyen a talpán, aki segítség nélkül kitalálta, hogy kire, mire utal „A küzdelem erkölcse” című szövevényes posztjában a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

Magyar áruló, ez következik tegnapi szövegünkből, ami a küzdelem erkölcséről szólt

– sietett az olvasók segítségére Gyurcsány Ferenc egy újabb bejegyzéssel. 

A politikus ezután hosszasan fejtegeti, hogy Magyar Péter miért nem alkalmas egy Fidesszel szemben álló ellenzéki oldal vezetésére, amit szerinte maga a Tisza Párt elnöke nem ért meg, de így van, „soha nem lehet az Orbánnal szembeni világ vezetője”. 

Ezután a DK elnöke megismétli az állítását, miszerint

Magyar áruló. Annak a köztársaságnak az elárulója, ami nekünk az életünk. Mi nem szeretjük se az árulást, se az árulókat

– nyomatékosította Gyurcsány Ferenc azt, hogy Magyar Péter szerinte áruló. 

Gyurcsány Ferenc és a Pál apostol-analógia

Írásának további részét Gyurcsány Ferenc egy Pál apostol-analógiára fűzi fel, ami szerinte azért áll meg, mert Magyar Péter „kereszténynek vallja magát”. Lényegében Szent Pál megtérésén keresztül bizonyítja be, hogy Magyar Péter pálfordulása, vagyis Fidesszel szembehelyezkedése miért nem igaz. Szerinte hiányzik a „mély belső átalakulás”, valamint „a bűnbánat, a megalázkodás, az elkövetett hibák, tévedések, bűnök őszinte megvallása”, márpedig ezek nélkülözhetetlenek az őszinte megtéréshez Gyurcsány Ferenc olvasatában. 

Maradva a keresztény példáknál, ezt követően arról értekezik a DK vezetője, hogy Szent Péter a keresztények igazi vezetője, vagyis petros, a kőszikla, Szent Pál pedig csak homok, de maximum egy játékvödörnyi homok, és nem is pályázott soha Péter apostol helyére. Na de ki lehet Péter apostol ebben az extrém példában? 

Á, hogy azt akarom sugallni, hogy én lennék az a bizonyos szikla? Ó, nem. Én Ferenc vagyok, egy pápai fiú. Magyarból sok minden lehet. Egyvalami nem. Nem lesz a mi vezetőnk

– oszlat el minden kétséget Gyurcsány Ferenc.

Nehéz reggel 

Magyar Péter nem maradt adós a válasszal, kommentben jelentkezett a DK elnökének posztja alatt.

Már megint egy nehéz reggel. Elnök úr, augusztusban már a reggeli napsütés is veszélyes. Ui.: No para, nem tervezem a DK vezetését átvenni. Elnök úrnál nincs arra alkalmasabb személy. Még így reggel sem

– reagált a Tisza Párt elnöke.