Gyurcsány Ferenc Semjén Zsoltról: Ezt a szerencsétlent Jézus a kereszténydemokrácia közelébe se engedte volna

2024.08.07. 12:56
Gyurcsány Ferenc úgy gondolja, hogy Semjén Zsolt összes érdeme annyi, hogy primitívsége megkönnyítette, hogy megszülessen legújabb Facebook-posztja, amelyben a Demokratikus Koalíció elnöke kisokost készített a hitről és a kereszténydemokráciáról.

„Nem az Isten teremtette a kereszténydemokráciát” – vélekedett Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, amikor Facebook-posztban a Bibliát idézve ment neki a kereszténydemokrata Semjén Zsoltnak.

Gyurcsány Ferencet többek között az akasztotta ki, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt elnökéből nevetést váltott ki, amikor az újságírók arról kérdezték, hogy mit gondol a magyarországi kórházakat sújtó klímaválságról. Gondolatmenetét folytatva a DK elnöke kifejtette, hogy ha mégis Isten teremtette volna a kereszténydemokráciát, akkor Jézus Semjén Zsoltot a kereszténydemokrácia közelébe sem engedte volna.

Ha így történt volna, akkor azt a szerencsétlent, aki magát a magyar kereszténydemokraták elnökének mondja, aki irgalmas keresztényként azon nevetgél, hogy a kórházakban nincsenek vagy nem működnek a légkondicionálók a kánikulában, ezért műtétek maradnak el, betegek lesznek rosszul, na akkor ezt a szégyenembert Jézus a kereszténydemokrácia közelébe se engedte volna, mert látta volna, hogy az egy hamis ember, ki valójában juh ruhájába öltözött farkas

– olvasható a DK-s pártelnök Facebook-bejegyzésében.

Gyurcsány Ferenc a hitről való filozofálását követően úgy döntött, hogy felvilágosítja Semjén Zsoltot, így összefoglalta a kereszténydemokrácia történetét. „Segítsünk az álnokság bajnokának, mielőtt megvetésünk elől az istenhit bástyái mögé menekülne és jajveszékelne, mert szerinte itt kérem szépen bántják az ő hitét, vallását meg az egyházát, mondjuk el neki mindjárt a legelején, hogy egy frászt bántjuk mi mindezeket, sőt, ha úgy tetszik, tőle védjük a szeretet és az irgalom hitét” – írta a politikus.

Nem az Isten teremtette a kereszténydemokráciát. Hogy ki? Ha valaki, akkor XIII. Leo pápa, aki a Rerum Novarum című enciklikájában (1891.) a munkásokért viselt szociális felelősséget keresztényi kötelezettséggé tette

– világosította fel a DK elnöke Semjén Zsoltot.

„Végül pedig hadd jegyezzem meg: az igazi baj nem a kurzuskeresztény középszer embereivel van. Hanem azzal, hogy ez az egész kormánynak nevezett gyülekezet ezt a nyomasztóan hamis, hazug világot termeli újra mindennap, egy sokkal szebbre, többre hivatott hitet gyalázva szinte minden cselekedetével. A fenti férfi pedig lényegtelen ebben a történetben, összes érdeme annyi, hogy primitívsége megkönnyítette, hogy mindezt megosszam Önökkel” – zárta értekezését Gyurcsány Ferenc.