Jászberényben futott össze Magyar Péter és Pócs János, a fideszes nem tette zsebre, amit kapott

2024.08.11. 08:06
A Csángó Fesztiválon találkozott egymással Magyar Péter és Pócs János, amelyről a Tisza Párt elnöke a Facebook-oldalán adott hírt. Az ellenzéki politikus szerint a térség fideszes képviselője „elegáns volt, mint Cosa Nostra vezetői”. A váratlan találkozóról Pócs János is beszámolt, ugyancsak a Facebookon.

A jászberényi Csángó Fesztiválon futott össze a régió fideszes országgyűlési képviselője, Pócs János és Magyar Péter, a legnagyobb ellenzéki párt, a Tisza elnöke.

A találkozóról Magyar Péter a Facebook-oldalán számolt be. Az Orbán Viktor legfőbb kihívójává előlépő politikus Pócs fejére olvasta az elmúlt években tett megosztó cselekedeteit és kijelentéseit, és arról számolt be, hogy a találkozáskor a fideszes politikus nem volt olyan bátor, mint a Facebook-kommentekben.

Egy »csodás« találkozás a Jászság rettegett fideszes földesurával, Pócs Jánossal, aki a roma alkalmazottját »viccből« kazánba zárta, fiatalkorú lányoknak kínált pálinkát, majd tett a kinézetükre megjegyzést

– kezdte a bejegyzését.

Magyar Péter azt sem felejtette el megemlíteni, hogyan reagált Pócs János a hétéves gyereket felrúgó A. Tibor karateedzőre. „Képviselő »úr« volt az, aki a fideszes gyerekrugdosó karateedzőről azt mondta, hogy »volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek«” – emlékeztette követőit.

A találkozót Pócs János szűkszavúan kommentálta. „A Csángón sétáltam a feleségemmel, amikor Magyar Péter a testőreivel utánam kiabált, hogy álljak meg. Megálltam...” – olvasható a politikus Facebook-bejegyzésében, amelyhez egy videót is feltöltött.

Nem most kezdődött...

A Pócs János és Magyar Péter közötti ellentét több hónapos múltra tekint vissza. A Jászság országgyűlési képviselője még az ellenzéki politikus ominózus Partizános interjúja után támadta be Magyart. Pócs arról értekezett Facebook-oldalán, hogy a hirtelen nagy népszerűségre törő politikus „csak egy idióta, aki reflektorfényt akart”, de „pár nap alatt nevetségessé és hiteltelenné vált”.

Magyar Péter és a Tisza Párt hirtelen felemelkedését jól mutatja az is, hogy a Republikon Intézet legutóbbi közvélemény-kutatása szerint a Tisza a teljes népesség körében 23 százalékon áll, mindössze 8 százalékkal lemaradva a Fidesztől. Az Idea Intézet felmérése szerint az ellenzéki erőnek a Fidesz 2022-es szavazóinak 10 százalékát is sikerült elcsábítania.