Kormánypártiakkal vitázhattak volna, de nemet mondtak az ellenzéki politikusok

2024.08.14. 17:04
Augusztus 22. és 25. között hetedik alkalommal rendezik meg a tihanyi Tranzit Fesztivált, Magyarország legnagyobb közéleti találkozóját közel 100 előadóval, több ezer résztvevővel, ahol minden meghatározó jobboldali, szuverenista közösség képviselteti magát – közölte a Kommentár Alapítvány szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Tihanyban minden olyan téma asztalra kerül, ami hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy a napjainkban zajló világrendszerváltás nyertese lehessen. Így szó lesz civilizációs kihívásokról, szuverenitásról, gazdasági kérdésekről és az európai együttműködés állapotáról is.

A Tranzit Fesztivál mindig az érdemi viták otthona. Ez idén sem lesz másképp. Azonban – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – most nem döntéshozók fognak vitázni, mert az ellenzéki pártok nem vállalták a vitát. Nemet mondott a felkérésre a DK, a Momentum, a Párbeszéd-Zöldek és a Tisza Párt több politikusa is

– közölték a szervezők. Július végén Tusnádfürdőn még sikerült megtartani a hagyományos pártpolitikai vitát több ellenzéki szereplő részvételével.

Az összegzés szerint a viták mellett előadást tart a Tranziton többek között Bóka János, Hankó Balázs, Lázár János, Nagy István, Rogán Antal, Szijjártó Péter és Tuzson Bence miniszter is. A viták és a délelőtti előadások élőben követhetők lesznek a Tranzit Facebook-oldalán.