Demokratikus Koalíció: A rendőrség után a NAV is beszállt a DK elleni kormányzati támadásba

2024.08.15. 16:39
Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció (DK), amelyben azt állítja, hogy a kormányzat összehangolt, egészpályás letámadásban van a Demokratikus Koalícióval szemben, és ebben a rendőrség és az ügyészség mellett már az adóhatóság is részt vesz.

„Nem ért véget a DK elleni kormányzati támadás Kiss László óbudai polgármesterünk tegnapi, érthetetlen őrizetbe vételével– írja Barkóczi Balázs a DK országgyűlési képviselője, szóvivője.

Hozzátette: „A mai napon a NAV 43 és fél millió forintot vont le törvénytelenül a számlánkról, hogy érvényesítse az Állami Számvevőszék szintén törvénytelenül kiszabott mintegy 90 millió forintos bírságának második részét. A hatalom láthatóan összehangolt, egészpályás letámadásban van a Demokratikus Koalícióval szemben, amelyben a rendőrség és az ügyészség mellett már az adóhatóság is részt vesz.” 

A szóvivő azt ígéri továbbá, hogy a Demokratikus Koalíció szerint minden támadás hiábavaló, maradnak akik eddig is voltak: a rendszerellenzék, amely semmilyen alkut nem köt a hatalommal.

Mint fogalmazott: akárhány büntetést szabhatnak ki rájuk, akárhány politikusukat próbálhatják meg lejáratni, ők nem fognak fideszesekkel tárgyalni a fővárosról, nem fogják osztani a Fidesz Oroszországról vagy jogállamról vallott nézeteit, nem fognak lemondani az elszámoltatásról, ahogy nem fognak fideszesekkel bulizni a Sziget VIP-ben sem.

Nekünk az ellenzékiség nem szerep, hanem küldetés. Egy szabad, igazságos és európai Magyarországot akarunk, amit csak egy szociáldemokrata politika teremthet meg. Mi nem leszünk megalkuvók. Ha ez az ára, akkor ez az ára. Büntessenek csak nyugodtan

– áll a közleményben.

Kezdeményezték a polgármester letartóztatását

Az óbudai korrupciós ügy legfrissebb fejleménye az volt, hogy az őrizetbe vétel után az ügyészség kezdeményezte a városvezető, Kiss László letartóztatását is.

A polgármester korábbi ellenfele, a fideszes Bús Balázs mindeközben azt mondta lapunknak, hogy szerinte új választásokat kellene kiírni az ősszel.