Újabb átverés jelent meg az interneten, ezúttal a BKK-nak adják ki magukat

2024.08.15. 14:44
Az internetes csalók már nem csak az ország legolvasottabb hírportáljainak és ismert személyek neveivel élnek vissza. A Budapesti Közlekedési Központ adatait használták most fel.

Újabb átverés jelent meg a közösségi médiában. A Facebookon egy, a Budapesti Közlekedési Központnak magát kiadó oldal egy „exkluzív ajánlattal” próbálja átverni az embereket.

A csalók a tömegközlekedési vállalatnak adják ki magukat, akik egy fél éves budapesti bérletet ajándékoznak az első ötszáz vásárlónak, mindösszesen annyit kell tenni, hogy kitöltenek egy rövid, három kérdésből álló űrlapot, valamint kifizetnek 950,50 forintot (NE TEGYÉK!).

Képkivágás.PNG

Nem ez az első ilyen eset

A napokban már beszámoltunk arról, hogy az Index cikkeit idéző, azokra kísértetiesen hasonlító kamuoldalak különböző termékeket és pénzügyi befektetéseket próbálnak rásózni a sokszor gyanútlan olvasókra.

Nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek a nevével visszaélnek, rendszeresen így jár a Blikk, az Origo és más vezető, kiemelt olvasottsággal bíró hazai hírportálok. Egészen meghökkentő, hogy a csalók a 24.hu nevével például olyan termékeket próbáltak értékesíteni, amelyek jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek a fogyasztókra nézve. Az Index nevével újabban pénzügyi csalásokkal összefüggésben élnek vissza.

A csalók nemcsak az ország legolvasottabb hírportáljainak, hanem ismert emberek nevével is visszaélnek. Kezdetben Csányi Sándor OTP-vezér, később Magyar Péter, újabban pedig Vámos Miklós nevével fémjelzett álinterjúk segítségével próbálták becsapni az embereket.