Mindent letarolt a „driftbajnok”, a térfigyelő kamerákkal azonban nem számolt

2024.08.16. 18:50
Miután feltöltötték az internetre a veszélyes driftjeiről készült kamerafelvételeket, önként jelentkezett a rendőrségen a veszélyes szórakozásnak hódoló férfi. Vele szemben pénzbírságot szabtak ki, valamint több hónapra eltiltották a járművezetéstől. Egy másik eljárásban azonban még mindig vizsgálódnak ellene.

„Felelőtlen, veszélyes és ciki” képsorokat mutatott be a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség egy megszállottan driftelő férfiról, aki minden alkalommal kidöntött valamit, amikor próbálkozott a veszélyes mutatvánnyal – írja a police.hu.

A rendőrség a következőképp számolt be az első incidensről: „Egy sofőr úgy gondolta, hogy menő, ha autójával driftelget, és ehhez egy kiskunhalasi parkolót választott 2024. augusztus 4-én este. Ez a felelőtlen és veszélyes mutatvány annyira jól sikerült neki, hogy végül egy fának csapódott.”

Két nappal később ugyanez az autó ismét felkeltette a figyelmet, amikor túl gyorsan közeledett egy belvárosi gyalogos-átkelőhelyhez, ahol éppen egy anya és gyermeke haladt át, akik észlelve az autóst megijedtek és megtorpantak. A sofőrnek szerencsére sikerült lefékeznie, így nem történt nagyobb baj.

Nem sokkal később azonban a férfi visszatért a jól megszokott parkolóba, és úgy döntött, hogy ismét megmutatja képességeit. A fák most megúszták a veszélyes driftet, de az egyik közlekedési tábla ezt nem mondhatja el magáról, miután akkora erővel bombázta le, hogy az elrepült.

A férfi nem gondolta, hogy mutatványát kamerák is rögzítik, és hogy a felvételek fel is kerültek a közösségi médiára. A kiskunhalasi rendőrökhöz érkezett feljelentést követően nem volt nehéz dolguk a hatóságoknak, mivel az autó rendszáma is felismerhető volt a felvételeken.

A sofőr is érezte, hogy lebukott, ezért nem várta meg, hogy a rendőrök becsöngessenek hozzá, hanem besétált a kapitányságra, ahol feladta magát és beismerő vallomást tett. Vele szemben pénzbírságot szabtak ki, valamint több hónapra eltiltották a járművezetéstől.

A zebrán történteket egy másik – még folyamatban lévő – eljárás keretén belül vizsgáljak a rendőrök – közölték.