Lázár János reagált Simonka György vádjaira: Ha én mondok valamit, azt meg is szoktam csinálni

2024.08.16. 13:26
Lázár János a MÁV-val kapcsolatos sajtótájékoztatóján vágott vissza Simonka Györgynek, Pusztaottlaka jövőbeni polgármesterének. Az utóbbi állítása szerint azt mondta neki a miniszter, hogy elvágja a torkát, ha az útjába áll.

Lázár János építési és közlekedési miniszter pénteken sajtótájékoztatót tartott, ahol közölte, hogy új rendszer és új menedzsment kell a MÁV-hoz, így Pafféri Zoltán, a MÁV vezérigazgatója távozik posztjáról. Szeptember elsejétől Hegyi Zsolt, a MÁV–Start vezérigazgató-helyettese veszi át a vasúttársaság irányítását. A miniszter egy ötpontos akciótervet is bejelentett. 

A sajtótájékoztatón szóba került Pusztaottlaka jövőbeni polgármestere, Simonka György is. A korrupciós botrányba keveredett politikus ugyanis az ellene indított büntetőügyről az ATV műsorában csütörtökön azt mondta, nagyon sok esetben lépett már Lázár János tyúkszemére, például akkor, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy a miniszter „megszerezze a mezőhegyesi ménesbirtoknak az óriási vagyontömegét”.

„Akkor ő, amikor kikísért a miniszterelnöktől, azt mondta, hogy ha az útjába állok, akkor elvágja a torkomat” – mondta Simonka az ATV műsorában a miniszterről. Lázár János pénteken erre a mondatra reagált az eseményen újságírói kérdésre: 

Biztos, hogy nem mondtam ilyet, már csak azért sem, mert ha én mondok valamit, azt meg is szoktam csinálni. Bukott politikusokkal, köztörvényes bűnözőkkel pedig nem foglalkozom

– zárta le a témát a tárcavezető