Diákjával folytatott viszonyt, fiúkat zaklatott egy budapesti iskola tanára

2024.08.17. 06:22
Több fiú diákját is zaklathatta az a férfi oktató, aki viszonyt folytatott egyik diákjával. A fővárosi Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanárát azóta elbocsátották, a Budapesti Rendőr-főpaitányság pedig nyomozást indított az ügyben. Az iskola felettes szerve belső vizsgálatot indított az intézményben, arra jutottak, hogy igazgatói mulasztás történt.

Azonnali hatállyal kirúgták a fővárosi Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola egyik oktatóját, miután az viszonyt folytatott egyik diákjával – írja a Magyar Hang.

A lapnak egy névtelenséget kérő forrás arról számolt be, hogy a férfi tanár több fiú diákját is zaklathatta, szexuális ajánlatokkal bombázta őket. 

Úgy tudják, a tiltott románcra még tavaly derült fény, de mivel az intézmény igazgatója nem akart nagy hírverést, az eset az iskola falain belül maradt. Az ügyet azonban nem sikerült titokban tartani, a Magyar Hang forrása szerint azóta nyomozás indult az ügyben.

A lap utánajárt, hogy mi az igazság a hírből, és megkeresték az iskola felettes szervét, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrumot (BGSZC), amely megerősítette az értesülést. Kiderült, hogy a szerv 2024. május 2-án szerzett tudomást a viszonyról, és még aznap haladéktalanul felfüggesztette az oktató munkaviszonyát, az iskolából pedig kitiltotta. A BGSZC felszólítására az intézmény igazgatója még aznap feljelentést, május 15-én pedig feljelentéskiegészítést tett a rendőrségen.

Igazgatói mulasztást állapítottak meg

A lap megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amely ugyancsak megerősítette a történteket. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján 2024. május 3-án rendelt el nyomozást kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatás válaszadásunkig nem történt. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni” – közölték a Magyar Hanggal. 

A BGSZC belső vizsgálatot is elrendelt a szakképző iskolában, mely során igazgatói mulasztást állapítottak meg: a korábbi vezetőt május 30-án azonnali hatályú, rendkívüli felmondással rúgták ki, posztjára pedig Nagy Edit korábbi igazgatóhelyettes került – megbízott igazgatóként.

A Magyar Hang szerette volna megszólaltatni a korábbi és az új igazgatót is, de egyikőjük sem reagált a megkeresésre. Az iskola felettes szerve pedig nem árulta el, hogy az elbocsátott tanár más diákokat is megkörnyékezett-e, mikor kezdődtek és mennyi ideig tarthattak a visszaélések, és ki értesítette minderről a szakképzési centrumot.

Mint írják, az említett veszélyeztetés bűncselekménynek minősül, amit akár öt év szabadságvesztéssel is szankcionálhatnak.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.