Rendőrök vitték el a feldühödött férfit, aki szétverte a Budapestről induló vonat WC-ajtaját

2024.08.20. 16:34
Még a peronon is tombolt az a férfi, aki miatt megállásra kényszerült kedd reggel egy Budapestről induló InterCity. A zavartan viselkedő elkövető szétverte a vonat egyik kocsijának WC-ajtaját, majd a jegykezelővel ordítozott. A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt eljárás indul.

Ijesztő jelenetsort kellett elszenvedniük kedd reggel a Keleti pályaudvarról Szombathelyre tartó InterCity egyik kocsijában ülő utasoknak, ugyanis egy zavartan viselkedő férfi használhatatlanná ütötte a toalett ajtaját – derült ki a Blikk cikkéből, amelynek egyik olvasója számolt be a járművön tapasztaltakról. 

A tettes az eddigi információk szerint a leszállás után a peronon is folytatta a tombolást, és egy jegyellenőrrel kiabált tovább.

 „Nagyon rémisztő volt! A 413-as kocsi utasai menekültek, minél távolabbi részére a kocsinak. Emberünk bevonult a WC-be és 10-15 percen át üvöltözött, ütötte a fülke belsejét, majd az ajtót, míg szétverte. Kijött, leszállt a peronra, ott tovább üvöltözött a jegyellenőrrel” – emlékezett vissza a lap olvasója, hozzátéve, hogy a rendőrök pár perc leforgása alatt kiérkeztek a helyszínre, ahol addig egy forgalomirányító tartotta fel a férfit.

A rendőrség a Blikk megkeresésére elmondta: a gyanúsított megrongálta a WC ajtaját, valamint a jegyellenőrre is rátámadt, ezért közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt is eljárást indul ellen.

A járőrök 6 óra 50 perckor kezdték meg az intézkedést a helyszínen, elfogtak a vonaton egy férfit, őt a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő 

– írta a hatóság a tájékoztatásában. 

A lapnak a MÁV sajtóosztálya megerősítette, hogy a Budapest-Kelenföld állomáson a kiérkező rendőrök az utast előállították, a szerelvényen pedig elkezdődött a helyszínelés, ezért az nem közlekedhetett tovább. 

A Tatabányára, illetve Győrbe utazó utasokat átszállították a következő Hegyeshalmon, Bécsen át Zürich felé tartó railjetre, míg a Tatára, Komáromba, valamint Győrön túl utazókat a következő soproni Tűztorony InterCityre. A Répcelakra, és Szombathelyre utazók további csornai átszállással, 1,5 órával hosszabb menetidővel érhették el úti céljukat.