Bruti: Hogyha megnyilvánulsz a Fidesszel szemben, akkor neked kuka

2024.08.21. 21:16
Tóth Imre „Bruti” humorista szerint nyílt titok, hogyha valaki megnyilvánul a Fidesszel szemben, annak súlyos következményei vannak. A humorista szerint a közszolgálati csatorna májusi tévévitája óta nem léphet fel a fideszes vezetésű településeken, azonban Márki-Zay Péter tudomást szerzett a nehéz helyzetéről, és azonnal segítő kezet nyújtott.

A Facebookon jelentkezett Tóth Imre „Bruti”, az M1 májusi tévévitáján a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot képviselő humorista, aki friss bejegyzésében arról értekezett, hogy televíziós szereplése óta a fideszes vezetésű települések bezárták előtte az ajtókat, és nem engedik fellépni.

„Az idei év is érdekesen alakult számomra. Egyrészről túl vagyok rengeteg fellépésen, egy választáson és egy „remek” EP-vitán – ami miatt megint bekövettetek vagy 30 ezren –, másrészről viszont az újabb M1-es szereplésem óta megint nem kell járnom fellépni narancsos városokba, falvakba” – írja a humorista.

Elmondása szerint még szülővárosában, a Papp László fideszes polgármester által vezetett Debrecenben sem léphet fel.

Az nagyjából nyílt titok, hogyha megnyilvánulsz a Fidesszel szemben, netán még szerepet is vállalsz ellenük a politikában, akkugyár ügyben, akkor neked kb. kuka. Rengeteg fellépést, a megélhetésedet bukod el a nézeteid miatt

– olvasható a bejegyzésében.

Bruti szerint azonban van pár ember az országban, aki segít az ilyen helyzetekben. A humorista arról mesélt, hogy Hódmezővásárhely idén újraválasztott polgármestere értesült a gondjairól, ezért meghívta őt fellépni a helyi borfesztiválra. Mint írja, a politikussal korábban csak futólag találkozott, és bár sok dologról másképp gondolkodnak, Márki-Zay mégis szó nélkül segített neki.

„És higgyetek nekem, tényleg nem a pénz a lényeg, hanem a támogatás” – hívta fel a figyelmet a humorista. Szerinte a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke már tudja, milyen az, amikor valakit megtapos a hatalom, de nem tudták belőle kiölni az emberséget.

A humorista annyira jól érezte magát Hódmezővásárhelyen, hogy azon is elgondolkodott, hogy Lázár János elköltözése esetén beköltözne a városba. „Még azon is elgondolkodtunk a párommal, ha Lázár János olcsón megszámítaná az ottani házát és elköltözne valamelyik összelopott milliárdos kastélyába, akkor simán odaköltöznénk valami fasza kínai hitelből” – zárta bejegyzését Bruti.