Elesett a Balaton déli partja, a vonattal utazók lemaradhatnak a Strand Fesztiválról

2024.08.24. 14:34 Módosítva: 2024.08.24. 14:40
Szombat déltől síntörés miatt Szabadbattyán és Kiscséripuszta között áll a forgalom, a dél-balatoni vonalon jelentősen, akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A Mávinform frissítésében azt írta, 16:45-kor újraindulhatott a vonatforgalom Szabadbattyán és Kiscséripuszta között, az érintett szakaszon a pályahiba végleges helyreállításáig a vonatok 20 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett biztonságosan közlekedhetnek.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) közölte szombat délután, hogy a Balaton déli part mára elesett, ugyanis síntörés történt Szabadbattyán és Kiscséripuszta között. A VEKE fotókat is megosztott, amelyeken látható, hogy az első áldozatokat Székesfehérváron leszállítottak a Balaton-parti interrégióról (dupla Flirt, tele).

Délután fél 2 körül azt írták, szombat éjszakáig biztosan zárva marad a pálya Szabadbattyán és Kiscséripuszta között. A buszpótlás Lepsény és Szabadbattyán, illetve Székesfehérvár között már szervezés alatt, de az utasokat csak minimálisan tájékoztatják a fejleményekről. Hozzátették: az északi part vonalán nincs gond. 

A Mávinform az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy

  • a pályahiba elhárítása az éjszakai órákig eltart, a dél-balatoni vonalon hajnalig pótlóbuszos átszállásra, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra, jelentős késésekre, 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani.
  • a Budapest–Nagykanizsa/Keszthely szakaszon minden vonat helyjegy váltása nélkül vehető igénybe.
  • Székesfehérvár és Lepsény között pótlóbuszok közlekednek, amelyek folyamatosan indulnak.
  • Székesfehérvár és Lepsény között átszállással, kerülő útvonalon is lehet utazni: Székesfehérvár és Csajág között motorvonatok ingáznak, Csajág és Lepsény között pótlóbuszok járnak.

A Telex arról írt, hogy egyik olvasójuk jelezte: az utasok a vonatokon vesztegeltek, „minden Budapest felől jövő vonat teljesen tele van (600-800 utassal), állnak az utasok. Ma este van a STRAND Fesztivál Zamárdiban, ami sold out, közel 20 ezer látogatóval, a vonattal utazók lemaradhatnak az eseményről. Pótlóbuszok szervezését ígérik.”

Frissítés (17:00)

A Mávinform frissítésében a következőket írta:

  • 16:45-kor újraindulhatott a vonatforgalom Szabadbattyán és Kiscséripuszta között, az érintett szakaszon a pályahiba végleges helyreállításáig a vonatok 20 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett biztonságosan közlekedhetnek.
  • A dél-balatoni vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend, a megváltozott szerelvényfordulók, illetve a vonattorlódások miatt szombat éjfélig továbbra is jelentős késésekre és járatkimaradásokra kell számítani.
  • Pótlóbuszok, helyjegymentesség: Az észak- és dél-balatoni vonalon szombaton 19 óráig minden vonat helyjegy váltása nélkül igénybe vehető.
  • A pótlóbuszok 17:30-ig közlekednek.
  • Az észak-balatoni vonalon 18 óráig minden vonat megáll Csajág állomáson.
  • A Balatontól a Budapesten túlra induló távolsági vonatok változásai: A Fonyódról Miskolcra induló Ezüstpart expressz (15606) várhatóan 60 perces késéssel közlekedik.