Kisiklott egy InterCity a Keletinél, óriási felfordulás a vasútnál

Image 20240825 193239 953
2024.08.25. 19:38
Vasárnap este kisiklott egy Kolozsvárról érkező vonat a Keleti pályaudvar közelében. Késések, vonatkimaradások várhatók.

Vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. A baleset miatt a Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon korlátozásokra, jelentős késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani. Az elővárosi és távolsági vonatok is más budapesti állomásokról indulnak vissza.

A Mávinform szerint a következő forgalmi változások várhatók:

  • A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek, és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.
  • A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonali vonatok Rákosig közlekednek, és onnan fordulnak vissza Újszász felé.
  • A Budapest–Pécs és a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal vonatai Kelenföldről fordulnak vissza.
  • A vasúti jegyek érvényesek az M2-es metrón a Keleti és a Déli pályaudvar között, az M4-es metró teljes vonalán, a 37A villamoson, a 161-es és 168E buszon.

Mint a képen is látható, egy kolozsvári IC-ről van szó, ami piros csíkos (fecske), klíma nélküli kocsikkal közlekedett. Ezek a kocsik nagyjából 50 évesek.

Olvasónk arról számolt be, hogy a hátsó kocsiban utazott és egy rántást érzett a kisiklás pillanatában, eleinte fel sem tűnt neki, hogy nagyobb baj történt. Értesülései szerint személyi sérülés nem történt, de a környéken szirénázó mentőautót lehetett hallani. 

Egy másik utas a Mátészalkaleaks Facebook-csoportban jelezte, hogy a váltónál az első kocsi első tengelye az egyik sínen, a hátsó tengely már a másik sínre váltott.

„Így keresztben mentünk amíg meg nem álltunk. Szerencsére lassan mentünk és nem borultunk fel, de a fedélzeten nagyon ijesztő volt. Minden remegett és mivel keresztbe mentünk 2 sínen, a sínek közötti oszlopokat elvittük és azok repültek minden felé! (Én az első kocsiban voltam, a második és harmadik kocsi ki is siklott a sínről, nekik biztos volt egy kis halálfélelmük!)” – írta az utas. 

(Borítókép: Olvasói fotó)