Halálos vonatgázolás történt Mezőkövesdnél

2024.08.26. 11:05

A MÁVINFORM Facebook-oldalán hétfőn közölte, hogy a Kassáról Hatvan felé induló, Miskolcot 7:38-kor érintő Hernád InterCity Mezőkövesdnél elütött egy embert. A nagyjából 11-ig tartó helyszínelés miatt csak az egyik vágányon halad a forgalom MezőkeresztesMezőnyárád és Mezőkövesd között.

Emiatt a BudapestHatvanMiskolcSátoraljaújhely vonalon akár 40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. Mezőkövesdnél csak az A vágányon állnak meg a vonatok a korlátozások ideje alatt.

A gázoló szerelvény utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították át a 8:33-kor Miskolcról induló Tokaj InterCityre, amely megáll Mezőkövesden és Szihalmon. Az átszállás miatt 9:05 és 9:40 között a két állomáson nem közlekedtek vonatok.

Még mindig korlátozások vannak érvényben a Keletinél.

Ahogy tegnap megírtuk, a Keleti pályaudvarnál kisiklott egy vonat. Emiatt az állomásról határozatlan ideig nem közlekednek vonatok, a műszaki mentés végéig a járatok más pályaudvarokat és állomásokat használnak:

  • A pécsi, kaposvári, szombathelyi, soproni IC-k és Railjetek, bécsi EC-k és Hegyeshalomról érkező vonatok Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak;
  • A BukarestBécs Dacia gyorsvonat Ferencvároson és Kelenföldön át közlekedik;
  • a Tokaj és a Hernád-Zemplén IC-k csak Hatvanig mennek;
  • a G80-as vonatok nem közlekednek, helyettük az IR85-ös és 87-es vonatok Kőbánya felsőre lettek becsatornázva;
  • a békéscsabai IC-k Szolnokig közlekednek;
  • a Z60, G60 és S60-as vonatok Rákoson fordulnak, valamint ritkábban közlekednek az elővárosi vonatok Sülysáp irányába.

A vasúti társaság arról egyelőre nem adott információt, hogy mikor végeznek a kisiklott vonatok által generált probléma megoldásával.