Pottyondy Edina: Most omlik ránk a Fidesz minden hazugsága

2024.08.26. 15:22
A vasárnapi vonatkisiklás hatására Pottyondy Edina is billentyűzetet ragadott, és kőkeményen nekiment a kormánynak, valamint Lázár János építési és közlekedési miniszternek. Az influenszer úgy véli, hogy szép nyári évadzárás volt ez a minisztertől. Pottyondy felhívta a figyelmet az országot jellemző egyre kilátástalanabb helyzetre is, majd arra a következtetésre jutott, hogy most omlik ránk a Fidesz minden hazugsága.

A szerencsén múlt, hogy nem következett be tömegkatasztrófa a Keleti pályaudvarnál történt vasárnapi balesetben, amikor kisiklott a Kolozsvár felől 50 éves kocsikkal Budapestre tartó Claudiopolis InterCity – véli Pottyondy Edina, aki indulatos Facebook–bejegyzésben reagált az összeomlás felé tartó Magyarországról.

„Most omlik rájuk minden. Most omlik ránk minden. Tegnap a Keletiben siklott ki egy vonat, csak a vakszerencsén múlt, hogy nem lett tömegkatasztrófa. Szép nyári évadzárás Lázár Jánostól” – fogalmazott a közéleti influenszer.

Emlékeztetett, hogy a kórházakban is mindennapos a tömegkatasztrófa, és felidézte a rendszerből hiányzó orvosok, nővérek, klímák problémáját, valamint megemlítette a „horrorisztikusan hosszú” várólistákat is.

Pottyondy Edina szerint eközben a luxusjachtokon nyaraló NER-elit egyetlen magyarázata továbbra is Gyurcsány Ferenc, miközben egyre csak nyitják az újabb és újabb magánkórházakat annak, aki meg tudja fizetni.

„Aki nem, az tudja, hol a helye, Lázár János több mint egy évtizedes tanítása a kormány mottója: »akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér«” – tette hozzá a youtuber.

Az influenszer amiatt is aggódik, hogy mit tartogat a jövő. Felhívta a figyelmet, hogy a közműhálózatok fejlesztésére, karbantartására évek óta nincs pénz a rezsicsökkentés miatt, „az oktatás romokban van”, a szociális háló pedig „egy vicc”.

A fizetések és a nyugdíjak eddig sem voltak magasak, és egyre kevesebbet érnek. Az adóbehajtás az egyetlen, ami működik. Most omlik rájuk minden hazugságuk. Kegyelmi ügytől Magyar Péteren át a győzelmi propagandáig. Most omlik ránk minden hazugságuk. És persze még kipréselnének egy olimpiát az országból. Amíg mozgunk, nem nyugszanak. Én egyre dühösebb vagyok

– zárta gondolatait.

Pottyondy Edina rendszeresen igyekszik felhívni a figyelmet a közéleti problémákra és a szerinte káros kormányzati törekvésekre. Az Index legutóbb akkor foglalkozott a közéleti influenszer gondolataival, amikor a kormány a júniusi választásokat követően suttyomban elfogadta az úgynevezett kastélytörvényt. Pottyondy Edina akkor úgy fogalmazott, hogy az állami tulajdonban lévő kastélyok magánkézbe játszása „még NER-es mércével mérve is durva gátlástalanság”.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré.