Tiszába fulladt egy férfi, miután részegen át akarta úszni a folyót

2024.08.26. 14:19
Szeged egyik legnépszerűbb strandjánál ment a vízbe barátja kérése ellenére, azonban sosem érte el a másik partot – testét azóta keresik.

Tiltást jelző tábla ellenére úszott egy férfi a Tiszában Szegednél, azonban sosem jött ki a folyóból. Barátja kérte, hogy ne menjen a vízbe, azonban az ittas állapotban levő férfi hajthatatlan volt, át akart úszni a másik partra. A folyó közepén azonban elmerült, testét azóta is keresik a vízirendőrök – derült ki a TV2 Tények riportjából.

A férfi a szegedi „Sárga” nevű strand egy táblás részén merült a vízbe, figyelmen kívül hagyva barátja ezzel szembeni kérését. Amikor a táv felénél elmerült, hívták a rendőröket, akik motorcsónakkal keresték az eltűntet, de azóta sem találták meg.

A vízimentők arra figyelmeztetnek, hogy a Tisza medrének mélysége hirtelen nagyon sokat változhat, ráadásul a sodrás is nagyon kiszámíthatatlan. „Mindezektől nem félni kell, hanem tisztába lenni velük és tisztelni, hogy mindenki biztonságosabban fürdőzhessen” – mondta Házi Ábel, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat munkatársa.

A Szeged365 beszámolója szerint hétfő délelőtt rendőrök jelentek meg a szegedi Partfürdőnél, miután holttestet találtak a Tiszában. Mint írták, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai jelenleg is dolgoznak a helyszínen.