Kábítószert értékesítő bűnszövetség tíz tagja ellen emeltek vádat Baján

2024.08.28. 11:22
Vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség egy kábítószert értékesítő bűnszövetség tíz tagja ellen, akik Jánoshalmán és Sükösdön két éven át árulták az új pszichoaktív anyagnak minősülő, kristály fantázianevű drogot.

Kövecs Máté, a főügyészség helyettes sajtószóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a jánoshalmi és sükösdi − részben családtagokból álló − csoport még 2021-ben nagy bevétel reményében drog beszerzésébe és értékesítésébe kezdett.

A bűnszövetség tagjai felosztották a feladatokat egymás között, az árakat egyeztették, az értékesítésben kisegítették egymást. A bevétel egy részét az anyag beszerzésére visszaforgatták és magas haszonnal terítették a tudatmódosító szert.  

A drogot az egyik vádlott, a korábbi börtönbüntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadult férfi biztosította a bűnbanda számára.

Társával az ismeretlen helyről nagyobb tételben, grammonként 3-4 ezer forintért beszerzett „kristályt” a helybeli drogkereskedőknek dupla áron értékesítették, akik annak grammját általában 15-25 ezer forintért adták tovább. A kereskedők így több millió forint haszonhoz jutottak.

A bajai nyomozók a vádlottak lakóhelyén tartott kutatások során a fehér porok mellett a csomagoláshoz használt eszközöket, tasakokat és tégelyeket foglaltak le. Az ügyészség a vádlottakat új pszichoaktív anyaggal való, jelentős mennyiségre, bűnszövetségben elkövetett visszaéléssel vádolja, bűnösségükről a Bajai Járásbíróság dönt.