Nem volt türelme várni, ellopott egy buszt egy férfi Békéscsabáról

2024.08.28. 14:01
Egy 22 éves férfi egy békéscsabai telephelyről lopott el egy buszt. Hajnalban akart hazajutni Dombegyházra, de nem indult olyan korán járat, ezért elvitt egyet. Egy szabadnapos rendőr állította meg a sofőrt, mert tudta, hogy nincs jogosítványa.

A férfi kedden hajnalban érkezett Békéscsabára vonattal, a vasútállomáson elaludt, de a kora reggeli órákban nem indult még autóbuszjárat Dombegyházára. Nem akarta megvárni az első buszt, ezért úgy döntött, inkább ellop egyet – írja a police.hu.

Kis híján hazaérkezett, de egy szabadnapos rendőr észrevette, és tudta, hogy nincs jogosítványa, ugyanis korábban más rendőri intézkedés során elvették tőle, ezért hívta kollégáit, hogy ellenőrizzék a sofőrt.

A 22 éves férfi azt állította, hogy dolgozik, és ahhoz van szüksége a járműre, de a kérdésre, hogy kitől kapta a buszt, már nem tudott válaszolni. Később beismerte, hogy engedély nélkül vitte el.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt indított eljárást a 22 éves férfi ellen, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság pedig engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt vette őrizetbe.