Büntetőeljárást indított a rendőrség a Keleti pályaudvarnál kisiklott InterCity ügyében

2024.08.29. 14:13
Vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság a vasárnap este kisiklott InterCity ügyében.

Büntetőeljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a vasárnap este kisiklott, Keleti pályaudvar felé haladó vonat ügyében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a vasúti közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytat nyomozást

– erősítette meg a főkapitányság a 24.hu-nak. További tájékoztatást a folyamatban lévő eljárás miatt nem adhattak, annyit elmondtak, hogy a balesetet szenvedett mozdony a Keleti pályaudvaron van.

Ahogy azt az Indexen is megírtuk, vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. Továbbá kiderült, hogy törött rögzítőcsavarok okozták a balesetet. Az információk szerint a két csavarból az egyik már régebben eltört és rozsdás is volt, a másik a váltáskor sérülhetett.