A Tisza Párt nagy mennyiségű higiéniai adományt gyűjtött a Heim Pál Gyermekkórháznak

2024.08.30. 13:33
A kórházjárás után adománygyűjtést szervezett a Tisza Párt, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a kórházi mosdók többségében nincs fertőtlenítőszer és toalettpapír.

Ahogyan arról az Index is beszámolt Magyar Péter és Kulja András bejárták a magyar kórházakat, ellenőrizték a kórtermeket, és megmérték a műtők hőmérsékletét, az akció azonban nem nyerte el mindenki tetszését.

A Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, Takács Péter szerint „amit Magyar Péter a kórházakban tesz, az egy hecckampány” és úgy gondolja a Tisza Párt elnöke visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, zavarta az orvosokat és a gyógyítás rendjét. A kórházjárásról Gulyás Gergely az augusztusi Kormányinfón is sokat beszélt, de nem csak szópárbajokat eredményezett a Tisza Párt akciója.

Ma reggel 200 liter kézfertőtlenítőt és 4000 tekercs toalettpapírt adtunk át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Semmelweis Ignác hazájában a kórházi mosdók többségében nincs fertőtlenítőszer és toalettpapír

– olvasható a párt közleményében. Hozzátették, hogy a támogatóktól érkezett adományokkal szeretnék azonnal enyhíteni a kórházak működési nehézségeit, hogy az ott dolgozók megfelelő higiéniai körülmények között tudják a munkájukat végezni, a betegek pedig gyógyulni.

„A Tisza Párt a nyilvánosság erejével kívánja a kormányt azonnali cselekvésre rászorítani” – áll a közleményben.

Magyar Péter és pártja úgy gondolja, hogy a hazai kórházak kétségbeejtő állapota a kormányzati mulasztás eredménye. Hozzáteszik, hogy eddigi kórházbejárásaik alatt méltatlan, sőt bizonyos esetekben életet veszélyeztető körülményekkel találkoztak.

„A Tisza Párt már július óta kiemelten foglalkozik az egészségüggyel. Az akkor napvilágra kerülő kórházi klímabotrány első kirívó esete a Bethesda Gyermekkórház műtéteinek elhalasztása volt. Ekkor félmillió forintos támogatást nyújtottam a kórháznak, a felajánláshoz azonnal csatlakoztak a Tisza Párt szimpatizánsai, sok millió forint és természetbeni adomány gyűlt össze egy nap alatt. A fenntartó az adománygyűjtés hírére még aznap kifizette a klímaberendezések cseréjéhez szükséges összeget” – írja Magyar Péter a közösségi oldalán is közzétett írásában.