Autót lopott a betörő, majd a tulajdonos párjától kért segítséget amikor elakadt

2024.08.31. 06:16
Rablás és lopás miatt indítottak eljárást egy kiskunfélegyházi férfi ellen, amiért egy telephelyről kisteherautót lopott majd, egy házba betörve ékszereket, és az ott parkoló autót is ellopta. Később elakadt, és az autó tulajának párjától próbált segítséget kérni. A rabló miután megtudta kitől kért segítséget menekülőre fogta, ekkor kapták el a rendőrök.

Kecskeméten és Kiskunfélegyházán is lopott járművet, de egyikkel sem jutott messzire egy férfi. A tolvaj először egy kecskeméti telephelyre tört be, ahol beült egy kisteherautóba majd elhajtott vele. A teherautóval egy kiskunfélegyházi tanyáig jutott, ahol defektet kapott. 

A tanyán lévő házba betört, ahol használati tárgyakat, és ékszereket vett magához, ekkor meglátta a kint parkoló autó kulcsát, és úgy gondolta azzal folytatja korábban elkezdett útját. Miközben a tolvaj az autóba pakolt megérkezett a tulajdonos, aki miután meglátta mi történt a házban, azonnal az udvarra ment, és számon kérte a betörőt.

A férfi nem esett pánikba, ellökte a nőt, majd elhajtott. Az asszony ekkor értesítette a rendőrséget és az élettársát, aki az egyik dűlőúton megtalálta az autót.

A betörő ekkor odalépett hozzá, és azt kérdezte, „Kifogyott az üzemanyagom, tudnál segíteni?”. Majd miután kiderült ki kicsoda dulakodásba kezdtek.

A tolvaj végül sikeresen elmenekült a közeli kukoricásba, ám az előző lopásához kiérkező rendőrök már a közelben jártak, és elfogták a férfit. A rendőrök eljárást indítottak ellene rablás és lopás miatt – írja a police.hu.