A DK is felkéredzkedett Lázár János vonatára, Orbán Viktort is elhívták

2024.09.01. 13:28
A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországon lassan oda jutunk, hogy gyorsabb lesz gyalog járni, mint tömegközlekedéssel utazni. Meghívták Orbán Viktort és Lázár Jánost egy ceglédi, vagy szolnoki vonatútra, hogy „lássák, mivel közlekednek a magyarok”. Tali hétfőn, a Keletinél.

Magyar Péter és Vitézy Dávid után a Demokratikus Koalíció (DK) is felszáll Lázár János vonatára: a párt közös útra indulna hétfőn Orbán Viktor miniszterelnökkel és Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, hogy együtt próbálják ki mivel is közlekednek a magyarok nap mint nap. 

Itt az ideje, hogy a fideszesek is kipróbálják, mivel közlekednek a magyarok nap mint nap. Ezért meghívjuk Lázár Jánost és Orbán Viktort hétfőn 10 órára a Keleti pályaudvar elé egy szolnoki vagy ceglédi közös vonatútra!

– írták közleményükben, amelyhez csatolták Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivőjének videóját is.

A DK politikusa szerint a MÁV összeomlott, de ez Orbán Viktor nem érdekli, mert ő meg a haverjai „magángépekkel járnak focimeccsekre és luxusjachtoznak az Adrián”.

Magyarországon lassan gyorsabb sétálni, mint tömegközlekedéssel menni

– hangsúlyozta Barkóczi Balázs.

A MÁV összeomlásáról szóló közéleti megnyilvánulások hosszú sorában előkelő helyet foglal el Lázár János és Magyar Péter nyilvános csörtéje is, amely végül hepienddel zárult: a két politikus megegyezett ugyanis abban, hogy személyesen találkoznak. 

 Személyes körbevezetést kértél, megkapod. Hív a vasút, vár a Lázár!

– invitálta a Tisza Párt elnökét, aki megköszönte a miniszter válaszát és megígérte, hogy a kollégái keresni fogják Lázár Jánost a találkozó miatt. 

Mint ismert, a MÁV bőven szolgáltatott híreket az elmúlt napokban. Az Index Kibeszélő Extra című műsorában a közelmúltban történt, és a közvéleményt, az utazóközönséget testközelből érintő problémákról is szó volt, mint a vonatkisiklás a Keletinél, vagy a Kék Hullám IC és a teherautó ütközése nyomán elesett Déli pályaudvar. A válaszokat ezúttal a Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János szállította.