Szirénázó rendőrautóban vittek állatkórházba egy kutyát a budapesti rendőrök

2024.09.01. 14:25
A budapesti rendőrök jókor voltak jó helyen, ugyanis észrevettek a mellettük lévő autóban egy rémült nőt és az ölében szenvedő kutyáját. Nem tétováztak, azonnal segítséget nyújtottak, és szirénázó rendőrautóval szállították a budaörsi állatkórházba az ebet, ahol a kutya szakszerű ellátást kapott.

Szombat délelőtt egy kutyus élete múlt a gyors cselekvésen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az állat hirtelen fuldokolni kezdett, nem kapott levegőt, így gazdája azonnal autóba ült vele, és a Fuziovet állatkórház felé vette az irányt. Azzal viszont nem számolt, hogy az odavezető út nem lesz olyan gördülékeny; a piros lámpák sora miatt folyamatosan meg kellett állnia.

Ekkor érkezett a segítség. A BRFK kollégája, Antal Anett Barbara r. törzsőrmester és Varga Balázs Károly r. őrmester éppen a legjobb pillanatban álltak meg a piros lámpánál várakozó gazdi és bajba jutott kutyusa mellett.

Miután észrevették a nő rémült arckifejezését és az ölében szenvedő ebet, kérdés nélkül tudták, hogy mit kell tenniük.

Azonnal engedélyt kértek a megkülönböztető jelzés használatára, valamint arra, hogy mihamarabb kórházba kísérhessék őket.

A jóváhagyás megérkezése után autóba be, kék lámpa fel, és indulhatott a kísérés.

A rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően a gazdi és rossz bőrben lévő kutyusa időben a Budaörsi úti Állatkórházba értek, ahol az állat szakszerű ellátást kapott – számolt be a budapesti rendőrség.