Videón az ámokfutó, aki gázpisztollyal fenyegetőzött az Országháznál

2024.09.02. 14:03
Múlt szerdán délelőtt egy férfi gázpisztollyal a kezében hadonászott, miközben a járókelőkkel kiabál. A rendőrség és az országgyűlési őrök közösen fogták el és tartóztatták le, az esetről pedig egy videót is közzétett a hatóság holnapján.

Ahogy megírtuk, augusztus 28-án egy fekete ruhás férfi a Kossuth téri M2 metrómegálló kijáratától nem messze, gázpisztollyal kezdte riogatni a járókelőket.

Az országgyűlési őrök és a készenléti rendőrök közös erővel fogták el a férfit, aki a rendőrségi felszólítás ellenére sem hagyta abba a kiabálást – a fegyvert azonban eltette.

A police.hu most közzétett egy videón, amelyen látszik, ahogy a rendőrök a földre viszik és megbilincselik az elkövetőt. Ezután elvették tőle a pisztolyt, ami egy tárazott és kibiztosított riasztófegyver volt. Az átkutatás után egy teleszkópos botot, más néven viperát is találtak nála.

Az alkoholszondáztatás után kiderült, hogy a férfi ittas állapotban volt, amit nem is tagadott. Az 51 éves ózdi lakos ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárás. Előállítása és kihallgatása után őrizetbe vették.