Vádat emeltek a pár ellen, akik az általános iskola parkolójában árulták a kiskorúaknak a drogot Kiskunmajsán

2024.09.03. 12:07
Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség mások mellett egy pár ellen, akik egy általános iskola parkolójában kiskorúaknak értékesítettek rendszeresen kábítószert.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben azt írta: a Kiskunmajsán élő, munkahellyel nem, így jövedelemmel sem rendelkező pár 2022 nyarán döntött úgy, hogy az új pszichoaktív anyagnak minősülő, „kristály” fantázianevű kábítószer árusításába kezd. Beszerzési forrásuk – mások mellett – egy kiskunhalasi páros volt, akik szintén az ügy vádlottjai.

A majsai páros a drogot a kiadagolást követően − a vevők igényeinek megfelelően − a lakásukon vagy közterületen adták át. Visszatérő kiskorú vevőiknek hetente többször is az általános iskola parkolójában értékesítették a szert. A diákok legalább egymillió forintot hagytak a dílerpárosnál.

A kábítószert biztosító kiskunhalasi férfi autójában 2023 januárjában egy közúti ellenőrzés során a kiskőrösi rendőrök mintegy fél kilogramm port találtak. Kiderült, hogy nemcsak árulta, de maga is fogyasztott a drogból, emiatt vezetéskor bódult állapotban volt.

Az ügyészség az ügy kapcsán három nőt és két férfit új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja, emellett a kiskunhalasi elosztónak a bódult állapotú járművezetés miatt is felelnie kell − írták a közleményben.