Gyurcsány Ferenc feltett egy kérdést Orbán Viktor kötcsei beszéde után

2024.09.08. 12:51
A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán reagált Orbán Viktor Kötcsén elmondott szavaira. Az ellenzéki politikus szerint a kormányfő vagy egy vak mágus, mert egyáltalán nem látja, hogy az ország a szakadék szélén táncol, vagy pedig egy tisztességtelen disznó, ha látja, de nem érdekli. Gyurcsány az olvasóra bízza a választást: „melyik a jobb nekünk?”

Orbán Viktor szombaton a 23. kötcsei piknikre csak délután érkezett meg, és mondott beszédet, többek között a megváltozott világgazdaságról és az ahhoz való alkalmazkodásról, előtte viszont olyat tett, amire ritkán kerül sor: megállt, és válaszolt az újságírók kérdéseire.

Válaszaiban dicsérte Lázár János közlekedési és építési minisztert, Takács Péter egészségügyi államtitkárt, valamint a magyar gazdaságot – Magyar Péter ezt nem is bírta szó nélkül hagyni. Mint ahogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke sem, aki legfrissebb Facebook-posztjában a kötcsei eseményekre reflektált.

A kötcsei látnok semmit nem lát

– kezdte gondolatait Orbán Viktorról, hozzátéve, hogy „a mágiából nem lesz politika, de ha mégis, akkor ezek lesznek a következményei: Magyarország a szakadék szélén, kiábrándító valóság, tönkrement ország és mindent átható bizonytalanság”.

Ezt a bizonytalanságot nem a háború okozza, hanem a kormányzati céltalanság, a rögtönzések, az országot összetartó közös nagy ügyek, a távlatok hiánya. Nagy a baj

– fogalmazott a DK elnöke.

Véleménye szerint a kormányfő „globális elemzései üresek, a következtetései hibásak”, mindeközben a legfontosabbat nem teljesíti, hogy „jobb életet hozzon az embereknek”. Elmondása alapján a miniszterelnök vagy egy vak mágus, vagy egy tisztességtelen disznó”, de az olvasóra bízza, hogy a kettőből kiválassza, melyik a jobb neki.