18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt az öt hónapos csecsemő, akit apja bántalmazott Békésen

2024.09.12. 21:08
Békésen egy apa bántalmazta öt hónapos csecsemőjét, aki belehalt sérüléseibe. A családhoz kétszer kellett a mentőket kihívni, először a kislány testvéréhez, akit asztmás rohammal szállítottak kórházba. Nem sokkal később az ikerpár másik tagjánál már újraélesztést kellett alkalmazniuk, de végül életveszélyes állapotban vitte el a mentőszolgálat, majd csütörtök hajnalban meghalt.

A csak fél éve Békésen lakó családhoz kedd éjszaka kétszer is mentőt kellett hívni. Első alkalommal az ikerpár egyik tagjához, ugyanis a fiú sírva ébredt, szaggatottan vette a levegőt, valószínűleg asztmás rohama volt, az anyja elkísérte a mentőszolgálat munkatársaival a kórházba, írta meg a Beol.

Az apa a másik gyermekkel otthon maradt, de pár órával később hozzá is az egészségügyi szolgálat szakembereinek kellett sietni. A szülő jelezte, hogy a kislány nincs jól, nem lélegzik, ráadásul a gyermek a fején és arcán sérült, életjelei nincsenek. Hetven percig próbálták újraéleszteni, majd a gyulai kórházba vitték. A mentősök szerint a kislány sérülései nem származhattak az ágyról való leesésből, ahogy az apa állítja, emiatt az esetet jelentették a rendőrségnek.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint „a mentőszolgálat egy életveszélyes állapotban levő csecsemőt szállított kórházba. Az eset kapcsán büntetőeljárást indítottak az apa ellen”.

A rendőrség részletezte az ügy körülményeit, mely szerint a mentőszolgálat kedden 23 óra 30 perckor vitte kórházba a lánycsecsemőt, aki csütörtök hajnalban meghalt, ezért előállították az apát, aki „gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy bántalmazta a kislányt. Ezután a férfit őrizetbe vették, és emberölés bűntettének gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás”. A bántalmazás okaként az apa azt mondta, hogy 

a gyereksírás miatt nem tudott aludni.

A rokonok sokkot kaptak a történtektől, és elárulták, hogy a férfi labilis volt, belerokkant szülei elvesztésébe, emiatt nyugtatókon élt és dühkitörései voltak. Az asztmás roham miatt kórházba került másik gyermek már jobban van, de még nem engedték haza − tudta meg az RTL Híradó.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot!

Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.