Nem taníthat töbet a diákokat büntetésből vetkőztető pedagógus

2024.09.20. 20:43
Az Oktatási Hivatal pénteken felfüggesztette a nyírmeggyesi általános iskola azon pedagógusának jogviszonyát, aki büntetésből levetkőztette diákjait az osztály előtt. A 44 éves nőt a rendőrség kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította, kihallgatásakor mindent tagadott és ártatlannak vallotta magát.

Pénteken az oktatási hivatal felfüggesztette annak a pedagógusnak a jogviszonyát, aki büntetésből alsóneműre vetkőztette diákjait. Az egyik érintett diákot azért szégyenítette meg a tanár az osztály előtt, mert társaival az intézmény aulájában futkározott. Az oktató kihallgatásakor a nyomozóknak mindent tagadott, és szerinte ártatlan.

Az RTL híradó megkereste az ügyben a belügyminisztériumot is, akik a rendőrség jelzésére belső vizsgálatot indítottak, rendkívüli szülői értekezletet tartottak, a tanító ellen pedig fegyelmi eljárás indult. Azt, hogy a pedagógus miért taníthatott az új tanévben, azzal magyarázták, hogy a rendőrség csak tegnap hozta nyilvánosságra, mivel gyanúsítják a nőt, így a tankerület ma szüntette meg a jogviszonyát.

Szeptember első heteiben még tanított

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a nyírmeggyesi általános iskola pedagógusa azzal büntette a diákokat, hogy az osztály előtt levetkőzteti őket.

A büntetési módszerről a gyerekek csak akkor mertek beszámolni szüleiknek, amikor hallották, hogy másokkal is hasonlóan bánt a tanár az iskolában. A szülők akkor bejelentést tettek a rendőrségen, viszont a tanév kezdetével a pedagógus továbbra is az intézményben dolgozott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a pedagógust.

A hatóság szerint a mátészalkai tankerülethez tartozó iskola tanára bűncselekményt megvalósító fegyelmezési módszert alkalmazott. A 44 éves nőt kihallgatták, feljelentése ellen pedig panasszal élt. Az eljárás alatt szabadlábon védekezhet.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.