Három ittas férfit állítottak elő a rendőrök Tolna vármegyében a hétvégén

2024.09.23. 19:35
Tolna vármegyében három sofőrt is megszondáztattak a rendőrök, akikről kiderült, hogy ittas állapotban ültek a volán mögé. Egy szekszárdi férfi az M6-os autópályára hajtott fel, egy pótkocsis teherautó vezetője is italozás miatt került bajba, míg egy agresszívan viselkedő sofőrt Dombóváron állítottak elő.

A hétvégén több sofőrt is igazoltattak Tolna vármegyében, őket ittas vezetésért állítottak elő a rendőrök. Egy 49 éves szekszárdi férfi állítása szerint tévedésből hajtott fel az M6-os autópályára, ahol 15 kilométert tett meg, majd elaludt a volánnál, és a szalagkorlátnak ütközött.

A rendőrség megszondáztatta, és mivel a műszer pozitív értéket mutatott, ezért a sofőrt további mintavételre küldték, ahol megállapították, hogy ittasan vezetett, ezért büntetőeljárást indítottak ellene, és elvették a jogosítványát − írta a police.hu.

Szeptember 20-án este fél tíz előtt néhány perccel egy pótkocsis teherautót igazoltattak a rendőrök. A sofőr egy 33 éves kozármislenyi férfi volt, aki a szondáztatás után szintén pozitív értéket produkált, a további mintavétel után elvették tőle a teherautó indítókulcsát és a jogosítványát is.

Hétvégén Kaposszekcsőn ütközött egy autós egy parkoló kocsinak, majd megállás nélkül elhajtott. Az esetet egy másik sofőr jelezte a rendőrségnek, valamint felírta a koccanó autós rendszámát és utána eredt. A rendőrség végül Dombóváron tudta megállítani a jármű vezetőjét, aki nem működött együtt a rendőrséggel: nem adta át iratait, nem árulta el a nevét és agresszívan viselkedett, emiatt megbilincselték és előállították. Iratok azonban nem voltak nála, valamint ittas állapotban ült a volán mögé, ráadásul balesetet is okozott, és vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A 27 éves ozorai férfi ellen szabálysértési eljárás indult.