Kisiklott egy tehervonat Soroksárnál

2024.09.24. 20:29
Baleset történt Soroksárnál, kisiklott egy tehervonat, amely munkagépnek ütközött. A balesetben senki nem sérült meg, és veszélyes anyagot sem szállított a szerelvény.

Tehervonat és munkagép ütközött kedd délután az átépítés alatt álló FerencvárosSoroksár vonalszakaszon, a Soroksári út és Soroksár állomás között. A tehervonat több kocsija is kisiklott – közölte a MÁV. 

Tájékoztatásuk szerint személyi sérülés nem történt, és veszélyes anyagot sem szállított a magánvasúti tehervonat. Az érintett szakaszon személyszállító vonatok nem, csak tehervonatok közlekednek.

Az ügyben hatósági vizsgálat indult – tájékoztatott az MTI. 

A MÁV hangsúlyozta, hogy a szerelvény kisiklását kizárólag az ütközés okozta, pályahiba nem állt fenn, az esetnek tehát nincs köze a Keleti pályaudvarnál augusztus végén történt balesethez. Ahogy azt az Indexen is megírtuk, augusztus 25-én este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. A vizsgálat során kiderült, hogy törött rögzítőcsavarok okozták a balesetet. Az információk szerint a két csavarból az egyik már régebben eltört és rozsdás is volt, a másik a váltáskor sérülhetett meg.