Több a vendég, mégis kevesebb a bűntény a Balatonnál

2024.09.25. 13:50
A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője szerdán a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyári idegenforgalmi szezonzáró rendezvényén arról beszélt, hogy a növekvő idegenforgalom ellenére csökkent a bűncselekmények száma a Balatonnál és a Velencei-tónál.

Csökkent a bűncselekmények száma a Balatonnál és a Velencei-tónál – írja az MTI. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének elmondása szerint a szezonban növekvő tendenciát mutatott az idegenforgalom, a vendégéjszakák száma is érezhetően emelkedett. Azonban annak ellenére, hogy több vendég érkezett a Balatonhoz és a Velencei-tóhoz, a bűncselekmények száma csökkent.

A főkapitány örömét fejezte ki, hogy kiemelt, súlyos, életellenes bűncselekmény az idegenforgalmi szezonban sem a Balatonnál, sem a Velencei-tónál nem történt.

Tájékoztatása szerint a bűn- és baleset-megelőzés terén is sok munkája volt a rendőrségnek az elmúlt hónapokban, igyekeztek segíteni a megnövekedett gépjárműforgalmat, valamint az idegenforgalmi szezon kulturális és gasztronómiai rendezvényein is nagyobb létszámban voltak jelen.

Azt is elmondta, hogy úgy állították össze a rendőri erőket, hogy a hétvégi, látogatottabb időszakokban több rendőr legyen a térségben.