Orbán Viktor felmentette az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát

2024.09.27. 06:46
A miniszterelnök szeptember 26-i hatállyal felmentette tisztségéből az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsolt Györgyöt, helyére pénteki hatállyal Szigeti Szabolcsot nevezték ki.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökkel felmentette az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb, csütörtöki számából.

Papp Zsolt Györgyöt, az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát e tisztségéből – 2024. szeptember 26-ai hatállyal – felmentem

– áll a közleményben.

A tárca helyettes államtitkára Nagy István agrárminiszter javaslatára távozik. Orbán Viktor egyszersmind szeptember 27-i hatállyal kinevezte az új helyettes államtitkárt is, Szigeti Szabolcs személyében.

Papp Zsolt György távozásának okáról egyelőre nem közölt részleteket a kormány, annyi azonban bizonyos, szeptemberben Papp Zsolt Györgyöt választotta elnöknek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), akinek az előző elnöke, Győrffy Balázs augusztus végén lemondott, miután a fideszes politikusról kiderült, hogy megütött egy nőt egy fővárosi szórakozóhelyen. Tette miatt súlyos testi sértés és garázdaság miatt indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség.