Szentkirályi Alexandra felszólítást intézett Karácsony Gergelyhez és Magyar Péterhez

2024.09.27. 18:30
A Fidesz budapesti elnöke felszólította Karácsony Gergelyt és Magyar Pétert, hogy valljanak színt, miről egyeztettek a „szívárványkoalíció füstös szobáiban”. Szentkirályi Alexandra szerint miközben jövő hét keddtől már az új közgyűlésnek kell képviselnie a fővárosi emberek ügyeit, a „szivárványkoalíciós fiúk” még azon kluboznak, hogy ki vigye a nagyobb szeletet a tortából.

Szentkirályi Alexandra pénteken egy Facebook-bejegyzésben felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét, hogy ismertessék, mik a terveik a Fővárosi Közgyűlésben.

A Fidesz budapesti elnöke posztjában azt sérelmezte, hogy Magyar Péter és Karácsony Gergely csütörtökön zárt ajtók mögött egyeztettek, de azóta is mélyen hallgatnak, és még mindig nem beszéltek arról, hogy miről volt szó.

Jövő hét keddtől már az új közgyűlésnek kell képviselnie a fővárosi emberek ügyeit, de a szivárványkoalíciós fiúk még azon kluboznak, hogy ki vigye a nagyobb szeletet a tortából. A budapestiek ügyei pedig fél éve gazdátlanul állnak

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

A Fidesz politikusa úgy gondolja, hogy a fővárosi emberek többsége a változásra szavazott, és biztosan nem arra, hogy Karácsonyék az eddigieknél is zavarosabb paktumok mentén, politikusok erkélyén döntsenek Budapest legfontosabb kérdéseiről.

Szentkirályi Alexandra azt is kiemelte, hogy a főpolgármester egyszerűen semmibe veszi azokat a budapestieket, akik nem őt támogatták szavazatukkal, és a közgyűlés legtöbb szavazatott kapott Fidesz frakciójával a választások óta eltelt időben egyetlen egyeztetést sem kezdeményezett.

Elég a titkos paktumokból! Itt az ideje, hogy ne az emberek feje fölött döntsenek a város ügyeiről

– jelentette ki.

Végezetül felszólította Karácsony Gergelyt és Magyar Pétert, hogy álljanak a budapestiek elé, és „valljanak színt, miről egyezkednek a szivárványkoalíció füstös szobáiban”.