Ez az ember lenne a Tisza Párt szürke eminenciása? Magyar Péter és Vona Gábor is reagált a felvetésre

DSC5266
2024.09.28. 13:21
Toroczkai László az InfoRádióban már korábban elárulta, hogy a Tisza Párt mögött Radnai László üzletember áll, aki korábban a Jobbik stratégiájáért és kommunikációjáért volt felelős, a fia, Radnai Márk pedig a Tisza Párt alelnöke lett áprilisban. Most több érintett is reagált Toroczkai szavaira azzal kapcsolatban, hogy lehet-e valamilyen együttműködés a Tisza Párt és Radnai László között.

Radnai László több pártnál is betöltött tanácsadói pozíciót, fia Magyar Péter pártjában politizál. A Blikk úgy véli, hogy ő lehet az az ember, akiről Magyar korábbi barátnője, Vogel Evelin ezt nyilatkozta az Indexnek: 

Én mutattam be Magyar Péternek, de nagyon sokat nem szívesen mondanék róla. Azt lehet tudni, hogy egy vállalkozó, felépített már nagyobb brandeket. Érti a magyar emberek nyelvét. Nagyon jó inputokat tud adni Péter számára. Olyan információkat adott át Péternek, amiket hasznosítani tudott a kommunikációjában, stratégiai tanácsokat adott neki.

Toroczkai László előzőleg azt mondta az Inforádiónak, hogy szerinte Radnai László a Tisza Párt háttérembere. Már 2016 és 2018 között találkoztak, amikor az üzletember Vona Gábor kommunikációs vezetője volt. A Mi Hazánk politikusa úgy véli, hogy „Radnai fejéből pattant ki a fordulat, ő irányított”, és „a nemzeti jobboldali pártból egy a balliberális pártokkal összeálló, globalista pártot igyekezett kialakítani”.

2024 tavaszán a Mi Hazánk Mozgalom újra kapcsolatba lépett vele, de Radnai László elutasította a közeledést. Toroczkai László úgy gondolja, hogy Magyar Péter csak az üzletember gondolatait hangoztatta, amikor azt mondta, hogy a Mi Hazánk a Fidesz szatellitpártja.

Ezek után megfigyelték, hogy a Tisza Párt gyűlésein Magyar Péter testőrei között az egykor Vona Gábor biztonságáról gondoskodók is vannak, ezért ismét arra gondolt a Mi Hazánk elnöke, hogy Radnai László áll az új párt mögött, és fián keresztül irányítja azt.

Radnai László még jobbikosként nyilatkozott korábban az ATV-nek

A Blikk azt is kiemelte, hogy az üzletember 2018-ban nyilatkozott az ATV Egyenes beszéd című műsorának, akkor még mint a Jobbik kommunikációs igazgatója. „Több pártnak is dolgoztam, így az SZDSZ-szel 98-ban, majd az MSZP-vel, ezek inkább részmegbízások voltak, nem valami jelentős stratégiai megbízások. A Fidesszel 2003–2004-ben, majd ismét 2007-2008 körül. A Jobbikkal 2002 végén, az alakulásuk idején dolgoztam együtt” – mondta Radnai a műsorban.

„Multinacionális cégeknek voltam a stratégiai tanácsadója, és ezt a tudást szerettem volna konvertálni, szerettem volna segíteni abban, hogy azok a magyarországi pártok hasznosítsák, amelyek a hazának jók és megfelelők. 2016-ban a parlamentben futottam össze Vona Gáborral, a Jobbik elnökével, megkérdezte, volna-e kedvem velük dolgozni” – árulta el az üzletember.

Magyar Péter és Vona Gábor is reagált az üzletemberrel való kapcsolat felvetésére 

 A Tisza Párt elnöke a Blikk kérdéseire már csak a lap cikkének megjelenése után válaszolt, de akkor azt írta: 

Semmilyen együttműködés nincs a Tisza Párt és Radnai László között. Jómagam emlékeim szerint soha nem is találkoztam Radnai Márk alelnök úr édesapjával. Radnai Lászlónak nem volt és ma sincs semmilyen ráhatása a Tisza Párt működésére. Nem tudok róla, hogy támogatná anyagilag a pártot, hacsak nem ő is vásárolt rendszerváltó kártyát, mint másik majd húszezer honfitársunk. Toroczkai László minden ezzel ellentétes állítása hazugság.

Korábban a Mi Hazánk Mozgalom elnöke Radnai László projektjének nevezte Vona Gábort, a Második Reformkor Párt elnökét is, azonban utóbbi nem emlékszik vissza rossz szájízzel az üzletemberre, de nem is állnak szoros kapcsolatban.

„2003-ban találkoztunk először, az egyik politikai intézet alapításán dolgozott, baráti kapcsolatba kerültünk. Politikai marketinggel foglalkozott. Évekig nem találkoztunk, majd a 2014–18-as ciklusban kerültünk újra kapcsolatba. A Tisza Párt megalakulása óta nem beszéltünk, azt tudom, hogy a fia meghatározó arca lett a pártnak. A Jobbiknak fizetett alkalmazottja volt” − mondta Vona Gábor, a Második Reformkor Párt vezetője Radnai Lászlóval kapcsolatban. 

(Borítókép: Tövissi Bence / Index)