Elképesztő gyorshajtás történt Siófokon, hatalmas bírságot kapott egy Porsche vezetője

2024.09.29. 17:33
Óránkénti 156 kilométeres sebességgel száguldozott valaki Siófokon, ezért pedig nagyjából félmillió forintos bírságot kapott a sofőr. Érdemes kiemelni, hogy augusztusban átlagosan 50 százalékkal nőttek a közlekedési bírságok.

A múlt hétvégén rekordgyorshajtás történt. Egy Porsche sofőrje 156 kilométer per órás sebességgel száguldott Siófok egyik legforgalmasabb utcájában – írta meg a LikeBalaton. Ez a megengedett sebesség háromszorosa volt.

A járművezető 480 ezer forintos bírságot kapott, továbbá 8 büntetőpontra is számíthat.

A rendőrségi közlemény szerint a gyorshajtás Siófok belterületén történt, ahol a megengedett sebesség általában 50 kilométer per óra. A szakértők folyamatosan figyelmeztetnek a gyorshajtás veszélyeire, különösen városi környezetben, ahol a gyalogosok, kerékpárosok és más járművek közelsége még nagyobb kockázatot jelent. Az ilyen sebességtúllépés bármilyen hirtelen helyzetre reagálva végzetes balesethez vezethetett volna.

Augusztusban átlagosan 50 százalékkal nőttek a közlekedési bírságok, így a szabálytalan előzésért például 39 ezer forint helyett 65 ezret kell majd fizetni. Aki pedig jogtalanul elfoglalja a mozgáskorlátozottak parkolóhelyét, az 100 ezer helyett 150 ezres büntetéssel számolhat.

Augusztus 15-től a legkisebb lehetséges közúti bírság 50 ezer, a legnagyobb pedig 468 ezer forint lett – ebből a szempontból furcsa, hogy most 480 ezer forintos bírságról szólnak a hírek, mivel azóta nem érkezett hír arról, hogy emelkedett volna a maximális összeg.