Bősz Anett főpolgármester-helyettes visszavonul a politikától

2024.09.30. 12:19
Egy hozzászólásban tudatta politikai pályafutásának végét Bősz Anett, aki a Fővárosi Közgyűlésben ez idáig főpolgármester-helyettesi posztot töltött be.

„Én a mai nappal ezt az egészet be is fejezem. […] ez azt jelenti, hogy ma véget ér a főpolgármester-helyettesi megbízatásom, és úgy döntöttem, hogy politikusként más formában sem folytatom tovább” – ezt írta egy kommentben Bősz Anett, aki a Fővárosi Közgyűlésben a mai napig a szociális és kulturális tématerület felelőse volt főpolgármester-helyettesi minőségében.

Országos ismertséget akkor szerzett, amikor 2019-ben – Fodor Gábort váltva a pozícióban – átvette a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöki tisztségét. 2022-ben a DK-val együttműködésben országgyűlési képviselőjelölt volt, de mandátumot nem szerzett, mert a Pest megyei 1-es számú egyéni választókerületben a Fidesz jelöltje, Aradszki András legyőzte.

A politikus 2022-ben lett a budapesti városvezetés része, miután Gy. Németh Erzsébet lemondott főpolgármester-helyettesi (és képviselői) tisztségéről parlamenti mandátumszerzése miatt.

Bősz Anettnek ugyanakkor lehetősége lett volna politikusi karrierje folytatására, mivel a Pest vármegyei közgyűlésben ő vezette a Demokratikus Koalíció listáját, ahonnan mandátumot szerzett. A valasztas.hu adatai szerint azonban eddig még nem vette fel. Telefonon elértük a politikust, aki az Indexnek azt mondta, nem lesz tagja a Pest megyei testületnek sem. A Magyar Liberális Pártról úgy fogalmazott, pici politikai szereplőként a közelmúlt politikai viszonyai között nem tudott labdába rúgni, ezért a DK-val egyeztetett kettős tagság révén politikusainak többsége a Demokratikus Koalíció keretei között fogja a jövőben képviselni az MLP küldetését. 

A fővárostól most búcsúzó városvezető friss posztjában azt is jelezte, hogy a Pest vármegye 1-es választókerület DK-s vezetői tisztségéről is lemond, és a pártból is kilép.

Lapunknak úgy fogalmazott, már megvan az a hely, ahol az eddigi, politikai síkon kitűzött céljait – ha más színtéren és némileg más formában, de – meg tudja valósítani.

A politika első vonalában eltöltött 11 éve alapján jelenleg úgy látja, a folyamatok egyre sötétebb irányba tartanak, a NER leváltásának lehetősége pedig elsősorban már nem a politika hatáskörében dől el, hanem a helyi kisközösségek megerősödési képességétől függ.

unnamed
Fotó: Index