Deutsch Tamás az összes EP-képviselőnek megírta, hogy ki is valójában Magyar Péter

2024.10.01. 13:06
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint Magyar Péter köztörvényes bűncselekményt követett el, most pedig a mentelmi joga mögé bújva el akarja kerülni a felelősségre vonást. A kormánypárt azonban nem tétlen, levélben tájékoztatják az összes európai parlamenti képviselőt arról, hogy mit követett el a Tisza Párt elnöke, akit a hatóságok lopással vádolnak, Magyar Péter azonban úgy gondolja, hogy a hatalom provokálta és csalta csapdába őt.

Deutsch Tamás bejelentette, hogy az összes európai parlamenti (EP-) képviselőt levélben tájékoztatják Magyar Péter mentelmi ügyéről, „a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről” – írja az MTI.

A Fidesz európai parlamenti képviselője azt írta a közösségi oldalán, hogy Magyar Péter köztörvényes bűncselekményt követett el, lopással gyanúsítja őt az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást.

Magyar Péter diszkóbotrányának éjszakáján csatakrészegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik. Az őt levideózó vendéget megfenyegette, meg is ütötte, majd ellopta a telefonját, és miután a botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartiról, az ellopott telefont bedobta a Dunába

– fogalmazott a képviselő arról az ominózus estéről, amelyről a Tisza Párt EP-képviselője teljesen másképp számolt be.

Deutsch Tamás szerint Magyar Péter azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy ő „nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát”.

Hangsúlyozta, Magyar Péter lopásából büntetőügy lett, és ahhoz, hogy bíróság elé állíthassák, az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztéséről kell szavaznia az EP-nek.

A botrányhősnek persze esze ágába sincs felelni ezért a tettéért sem. A Tisza Párt elnöke ugyanis bejelentette, nem mond le a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt, és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért

– emelte ki Deutsch Tamás.

Úgy folytatta, hogy a mentelmi jog azonban egyáltalán nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők törvények fölé helyezhessék magukat, és visszaélve helyzetükkel a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást megúszhassák.

Magyar Péter szerint csapdába csalták

A Tisza Párt alelnöke úgy emlékezett vissza arra az éjszakára, hogy „több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket”.

Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni. Nem tudom, mi az oka annak, hogy Magyarországon irritál valakiket, hogy több tucat fiatallal együtt táncolunk és szelfizünk. A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt

– írta bejegyzésében.

Magyar Péter úgy folytatta, hogy a provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. „Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt” – tette hozzá.

„Hiába kértük, hogy hagyja abba, és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést. Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat” – fogalmazott.

Magyar Péter azt írta, ezután a férfi több mint 30 percig követte őt az utcán, és elmondása szerint „fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen”.

Amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Az egész esetről rendelkezésünkre állnak a videófelvételek. Minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indítunk, amelyek a tényeket szándékosan elferdítik

– magyarázta.