Orosz nagykövet: Bencsik András gondolkodó ember, aki iránt őszinte baráti érzelmeket táplálok

2024.10.01. 08:32
„Szeretném elmondani, hogy örömömre szolgál a kiadvány hozzáértő és magas szakmai színvonalú csapatával együttműködni, élén Bencsik Andrással, aki gondolkodó ember, az erős Magyarország lelkes támogatója” – így gratulált Oroszország budapesti nagykövete Bencsik Andrásnak a Magyar Demokrata harmincadik évfordulója alkalmából. A nagykövet szerint a hetilap a magyar hazafias értelmiség bástyája.

Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország magyarországi nagykövete gratulált Bencsik Andrásnak a kormányközeli Magyar Demokrata hetilap harmincadik évfordulójának alkalmából.

A nagykövet levelében felidézte a lap történetét. Mint írták, az „Új Demokrata” első száma 1994. augusztus 18-án jelent meg, majd 1995 októberében „Demokrata” lett belőle, 1997 szeptembere óta pedig a jelenlegi címmel jelenik meg. „Így kezdődött a dicsőséges »Magyar Demokrata« folyóirat története” – fogalmazott a nagykövet.

„Ma a magyar hazafias értelmiség bástyája, a hazájukat szerető, történelmét ismerő, a jelen problémáit élesen ismerő és a jövőbe bátran tekintő gondolkodó embereké” – méltatta Jevgenyij Sztanyiszlavov a lapot.

Személyes megjegyzésként szeretném elmondani, hogy örömömre szolgál a kiadvány hozzáértő és magas szakmai színvonalú csapatával együttműködni, élén Bencsik Andrással, aki gondolkodó ember, az erős Magyarország lelkes támogatója, az államaink és népeink közötti pragmatikus kapcsolatok erősítése mellett, aki iránt őszinte baráti érzelmeket táplálok

– tette hozzá a nagykövet.

Bencsik Andrásnak azután gratulált Jevgenyij Sztanyiszlavov, hogy a főszerkesztő egy évvel ezelőtt az Európai Unióban betiltott orosz állami csatorna, a Russia Today egyik műsorában Ukrajnát gyalázta. 

Bencsik András a Magyarországról szóló kisfilmben arról beszélt, hogy Ukrajnában törvénytelenség uralkodik, se a kormány, se az állam nem működik, az ukránok pedig „igazi fasiszták”. Szerinte ebből adódóan logikus, hogy az országot nem szabad felvenni az Európai Unióba.