Lebetegedett Schadl György, nem folytatódik a tárgyalása

2024.10.01. 09:30
Tíz napra kapott igazolást a végrehajtói kar egykori elnöke az orvosától, így a héten már biztosan nem lesz tárgyalás.

Nem tudott megjelenni kedden reggel a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében Schadl György, így nem tudott folytatódni a hivatali vesztegetés tárgyalása. A mai napon egy újabb tanú meghallgatását tervezte dr. Tóth Erzsébet bírónő, ehelyett azonban azt kellett ismertetnie, hogy az elsőrendű vádlott lebetegedett és orvosa tíznapos igazolást állított ki a számára, így a héten biztos nem tud folytatódni a Schadl–Völner-ügy tárgyalása.

Legutóbb F. Miklós korábban jogerősen elítélt végrehajtó meghallgatása került terítékre, amikor is kiderült, hogy a szigetszentmiklósi irodánál csak úgy repkedtek a milliós osztalékok.

Mint ismert, a per 2023. február 17-én kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken. Az első három előkészítő ülésen a huszonkét vádlott nyilatkozott arról, lemond-e a tárgyalásról és elfogadja-e az ügyészség javaslatát. Tíz vádlott – köztük hat bírósági végrehajtó – döntött úgy, hogy beismeri bűnösségét.

A bíróság az esetükben május 4-én hozott ítéletet: a vádlottakra másfél és két év közötti, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, a korábbi bírósági végrehajtókat öt évre eltiltotta a végrehajtói munkától, kettejük esetében pedig vagyonelkobzást is elrendelt.

Jogerős döntésében a végrehajtók büntetésén enyhített a Fővárosi Ítélőtábla tanácsa.

A tizenkét vádlott – köztük a három fővádlott, Schadl György, Völner Pál és R. Róbert – a februári előkészítő ülésen tagadta bűnösségét, esetükben ezért a Fővárosi Törvényszék tárgyalásra utalta az ügyet.