Csak ebédelni ment ki a kecskeméti igazgatóhelyettes, mire gyilkossággal fenyegették meg

2024.10.02. 13:17
A járőrök pillanatok alatt elfogták a támadót, köszönhetően egy szolgálaton kívüli rendőri vezető gyors reagálásának és két fiatal fiú talpraesettségének Kecskemét belvárosában.

Ebédszünetről ment vissza dolgozni a főtér egyik intézményének igazgatóhelyettese szeptember 27-én, amikor az épület bejáratánál meglátott egy férfit téblábolni. Tájékoztatta, hogy az intézmény zárva van, nem látogatható, az idegen azonban bedühödött a felvilágosítástól, és rátámadt.

Először megrúgta, majd ököllel is próbálta ütlegelni, de a sértettnek sikerült kitérnie a csapások elől, és a főtér irányába menekült. Támadója követte és tovább bántalmazta, közben pedig megfenyegette: ha nem ad neki pénzt, megöli. A bajbajutott több papírpénzt dobott a férfi felé, míg végül elmenekült.

A rablást több járókelő látta, köztük két fiú és Vaslóczki Ferenc ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese. A kamaszok a telefonjuk kamerájával rögzítették az esetet, és távolról követték a támadót, nehogy meglépjen a rendőrök kiérkezéséig. Közben ugyanis a szolgálaton kívüli vezető, aki szintén messzebbről látta a bűncselekményt, értesítette a közterületi állományt.

Az ezredes, valamint a gyerekek nyomába eredtek a rablónak, akit a járőrök percekkel később fogtak el. Előállították a 39 éves férfit a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

Gulyás Zsolt dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette a fiatalokat, és megköszönte bátor helytállásukat és segítségüket.