Szentkirályi Alexandra szerint nem füstös szobákban, limonádézás közben kell dönteni Budapest sorsáról

2024.10.02. 17:48
A fővárosi Fidesz-frakció azért fog dolgozni, hogy a hatalmi harcok vagy a hivatali működéssel kapcsolatos problémák helyett arról szóljon a közgyűlés, amiről szólnia kell, a budapestiekről – jelentette be Szentkirályi Alexandra. A Fidesz budapesti elnöke azt kifogásolja, hogy Karácsony Gergelyt és a „baloldali koalíciót” csak a bizottsági helyek elosztása érdekli.

Két nappal a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtt hívta egyeztetésre a frakcióvezetőket Karácsony Gergely főpolgármester, ám a megbeszélésen csupán a pozíciók elosztásáról volt szó, a budapestiek mindennapjait érintő ügyekről nem – idézi az MTI Szentkirályi Alexandrát.

A Fidesz budapesti elnöke szerint azonban a fővárosi Fidesz-frakció azért fog dolgozni, hogy a hatalmi harcok vagy a hivatali működéssel kapcsolatos problémák helyett arról szóljon a közgyűlés, amiről szólnia kell, a budapestiekről.

Elmondta, hogy a főpolgármester 114 nap után kezdeményezett egyeztetést a fővárosi Fidesz-KDNP frakciójával, amely egyébként a legtöbb budapesti választópolgár bizalmát bírta a júniusi választásokon.

Azt mondta, mivel nem híve annak, hogy „füstös szobákban, limonádézás közben, Magyar Péter lakásán, meg ki tudja milyen helyeken” kell dönteni a budapestiek életét érintő legfontosabb kérdésekben és a város sorsáról, ezért beszámol a megbeszélésen történtekről.

Beigazolódott az, amire számított

Mint fogalmazott: sajnos az, amire számított beigazolódott. Ugyanis a hosszú megbeszélés jelentős részét az tette ki, hogy a „bizottsági helyekről való lamentálás körül forgott a beszélgetés. Kinek hány hely jut, milyen elnöki és alelnöki pozícióban”. Továbbá a fővárosi szervezeti és működési szabályzat kérdéséről esett még szó, de azokról a kérdésekről, amelyek a budapestiek életét, hétköznapjait leginkább húsbavágóan befolyásolják egy árva szó sem esett – tette hozzá.

Tehát nem volt szó a közlekedés helyzetéről, a hajléktalankérdésről, a köztisztaság kérdéséről, a rend és a város rendezettségének kérdéséről

– sorolta.

„Ez előrevetíti azt, ami az eddig kiszivárgott információkból is kiderült, hogy ezt a balliberális koalíciót igazából nem a város és nem a budapestiek ügyei érdeklik elsősorban, hanem az, hogy ki milyen pozíciót tölthet be és milyen pozíciókat lehet osztogatni” – fogalmazott a videónyilatkozatban Szentkirályi Alexandra.