Hajtóvadászat indult egy férfi ellen, aki életveszélyesen megfenyegetett egy taxist, majd ellopta az autóját

2024.10.03. 15:59
Egy 27 éves férfi, Lakatos Antal életveszélyesen megfenyegetett egy idős taxisofőrt a 18. kerületben, majd eltulajdonította az autóját. A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövető ellen.

Megfenyegetett utasa egy taxisofőrt, majd elvitte kocsiját Budapesten október 2-ára virradóan. A fiatal férfi a 8. kerületi Gázláng utcában szállt be, majd a XVIII. kerületbe vitette magát, ahol azzal fenyegette az idős sofőrt, hogy megöli, ha nem adja át a járművet. A taxis átadta a kocsit, szerencsére nem sérült meg  közölte a rendőrség a honlapján

A 18. Kerületi Rendőrkapitányság rablás miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A feltételezett elkövetőt, a 27 éves Lakatos Antal budapesti lakost még aznap azonosították, és körözést adtak ki ellene, a férfi után jelenleg is hajtóvadászat folyik.

Lakatos Antal
Lakatos Antal
Fotó: Police.hu

Az eltulajdonított TX-AE 954 rendszámú Ford Focus taxit szintén körözik.

A rendőrség kéri, hogy aki Lakatos Antalt felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.