Közzétették a teljes jelentést, amely Magyar Pétert is érinti

2024.10.03. 14:23
Hont András újságíró és Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének Facebook-csörtéje után az Átlátszó teljes egészében közzétette a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentését, amely a Diákhitel Központ még Magyar Péter vezetése alatt kötött szerződéseit is érinti.

100 ezer forintért egy egész oldalt, 244 ezer forintért pedig akár egy diát is megcsinált az egyik cég a Diákhitel Központ megrendelésére, miközben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) szerint ezek hol túlárazottak voltak, hol pedig nem állt fent valós verseny a szerződések megkötésekor – írtuk tegnap az Átlátszóra hivatkozva, amely megszerezte azt a KEHI-jelentést, ami a Diákhitel Központ még Magyar Péter vezetése alatt kötött szerződéseit is érinti. Ezt követően a Tisza Párt elnöke és a lap újságírója, Hont András a Facebookon keveredett összetűzésbe.

Magyar Péter többek között azt kifogásolta, hogy Hont András „állításával szemben, annyira már nem volt bátor, hogy egészében nyilvánosságra is hozza azt. Ehelyett jó fideszes bolsevik módszer szerint néhány gondolatot szemezgetett” a jelentésből.

Az EP-képviselő azt is kijelentette, „szerencsére, a fidesz ügyeletes feljelentője már rég feljelentést tett az adott szerződések kapcsán, így nem kell Hont András látványos vergődése ahhoz, hogy Polt Péter ügyészsége hamarosan kimondja azt, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal akkori és jelenlegi vezetője részt vett-e bűncselekmények eltussolásában, vagy pont ennek az ellenkezője történt, még a kormányzati megrendelés ellenére sem tudott rám sütni semmilyen törvénytelenséget a hatóság”.

Az Átlátszó csütörtökön közzétette a teljes, tizenegy oldalas KEHI-jelentést, amelynek tartalmát szerdai cikkünkben már összefoglaltuk. A Diákhitel Központ szerződéseinek ügyével Hadházy Ákos is rendszeresen foglalkozik, a független országgyűlési képviselő egy csütörtökön megjelent interjúban úgy fogalmazott, ha „nincsenek egyértelmű és megnyugtató válaszok, akkor ezek a szerződések továbbra is problémásak”.