Nyolcmillió forintos jutalmat kap egy távozó fideszes polgármester

2024.10.04. 09:04
Nyolcmillió forintot meghaladó jutalmat szavaztak meg Nagy-Majdan Józsefnek. Bátonyterenye távozó fideszes polgármestere több mint 400 milliós költségvetési hiányt hagyott hátra.

Orosz István, a Mátravölgye SC jelöltje 14 év után cseréli le Bátonyterenye vezetését. Nagy-Majdon József leköszönő fideszes polgármester négyszázmillió forintot meghaladó költségvetési hiányt hagyott maga után.

A település rossz anyagi helyzete ellenére mégis 20 millió forintos jutalmat osztottak szét a képviselők között. Összesen három választott tisztségviselő és hat, a korábbi önkormányzathoz kötődő személy is extra juttatásban részesült.

A 24.hu cikke szerint Nagy-Majdon József összesen 8 millió forintot kapott, Letovai Zoltán Tamás leköszönő alpolgármester 2,6 millió forintot, míg Király Attila szintén távozó alpolgármester 2,6 millió forintban részesül. Mint írták, a képviselők közéleti szerepvállalása még nem ért véget, mivel az új ciklusban mindhárman a képviselő-testületben maradnak.

Orosz István szerint Bátonyterenye önkormányzatának legfőbb finanszírozási problémája az iparűzési adó elvonása. „Ahhoz, hogy a város működőképességét fenntartsuk, legalább a hiány ötven százalékát kell megszereznünk október végéig. Ha ezt nem tudjuk biztosítani, komoly gondok lesznek” – nyilatkozta a lapnak.

Önkormányzati pénzből vitte Fradi-meccsre a barátait

Mint írtuk, Nagy-Majdon József tavaly az önkormányzat pénzéből vitte el családtagjait és a hozzá legközelebb álló önkormányzati dolgozókat Leverkusenbe, a Ferencváros Európa-liga-mérkőzésére. A tisztségviselő a szomszéd település, Mátranovák falubuszát bérelte ki hozzá. Nagy-Majdon József később azt nyilatkozta, hogy ebben nincs semmi törvényellenes és a város költségvetése rendezett.

A leköszönő polgármester úgy fogalmazott, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy városvezetőként milyen programokra költ. A bátonyterenyeiek azonban felháborodtak, mivel szerintük a pénzből el lehetett volna vinni kirándulásra két iskolai osztályt vagy olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, akiknek más esélyük nincs, hogy kikapcsolódhassanak.