Baltával ment volna Magyar Péterék tüntetésére, a rendőrség most elfogta

2024.10.05. 14:36
A békés gyülekezés igen, az erőszak azonban nem alapjog – írta közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Egy férfi a közösségi médiában buzdított arra, hogy a tüntetésre a résztvevők fejszét vagy más szerszámokat is vigyenek magukkal. Bár a rendőrség nem említi Magyar Péterék demonstrációját, feltételezhetően erre gondolnak. Az elkövetőt a rendőrök elfogták, elszámoltatása folyamatban van.

Egy férfi a hetekben a közösségi médiában buzdított arra, hogy egy jogszerűen bejelentett és a BRFK mint gyülekezési hatóság által tudomásul vett gyűlés résztvevői fejszét vagy más szerszámokat vigyenek magukkal az eseményre – tájékoztatott erről a Police.hu.

A HVG és a 24.hu szerint is arról a férfiról van szó, aki feltehetően a szombati, Magyar Péter által szervezett tüntetésre ment volna, de a BRFK ezt egyértelműen nem írta le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a médiában megjelent hírek alapján 2024. október 3-án közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület vétség miatt hivatalból feljelentéskiegészítést rendelt el. Másnap, október 4-én a nyomozást is elrendelték.

Az eljárásban a BRFK rendőrei egy férfit elfogtak, előállítottak, lakásán kutatást hajtottak végre. Elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, bűncselekményt követ el, aki a gyűlés békés jellegét megsérti.