Magyar Péter Manfred Weberrel találkozott Brüsszelben, odaszúrt Deutsch Tamásnak

2024.10.07. 19:56
Magyar Péter Manfred Weberrel találkozott, és beszámolt az Európai Néppárt elnökének arról, hogy azonnal hajlandó lemondani a mentelmi jogáról, amennyiben a magyar kormány ügy dönt, hogy hazánk is csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

Magyar Péter Manfred Weberrel, a Tisza Pártot is tömörítő Európai Néppárt elnökével tárgyalt. A két politikus többek között Deutsch Tamásról és az Európai Ügyészségről is beszélt. 

A találkozóról Magyar Péter így ír a Facebookon közzétett bejegyzésében:

Részletesen egyeztetettem európai és hazai ügyekről Manfred Weberrel, az Európai Néppárt elnökével. És igen, szóba került a mentelmi jog kérdése is, Deutsch Tamásé. Jeleztem a néppárti kollégámnak, hogy feljelentem a Fidesz leglustább képviselőjét, aki az utóbbi hetekben a velem kapcsolatos hazugságaival elkövette a Btk. 226. paragrafus szerinti aljas indokból, nagy nyilvánosság előtti rágalmazás bűntettét

– közölte a politikus.

A Tisza Párt elnöke emellett azt is jelezte Manfred Webernek, hogy korábban ajánlatot tett Orbán Viktornak: amennyiben a magyar emberek akaratának megfelelően csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, abban az esetben ő azonnal lemond a mentelmi jogáról.

„Így gyorsan kiderülne, hogy az Orbán-klán tagjai vagy én kerülnék hosszabb időre hűvösre… Deutsch Tamás volt az az európai parlamenti képviselő, aki egyébként az előző ciklusban a legkevesebb szavazáson vett részt a 720 EP-képviselőből. Ki tudja, miért, de nem kenyere a korai kelés” – tette hozzá Magyar Péter.