Az LMP egyetlen egyéni mandátumot nyert országgyűlési képviselője is kilép a pártból

2024.10.17. 19:51
Csárdi Antal hétfőn szándékozik kommentálni kilépésének okait. Sajtóértesülések szerint az országgyűlési képviselő azért lép ki az LMP-ből, mert a párt túlságosan közeledik a Fideszhez.

Kilép az LMP-ből Csárdi Antal, a párt egyetlen egyéni mandátumot nyert országgyűlési képviselője – erősítette meg a HVG értesüléseit a zöldpárt.

A lap a képviselőt is kereste telefonon, azonban ő nem volt hajlandó reagálni a hírre. Annyit mondott, hogy hétfőn kommentálja a kilépéséről szóló információt. A HVG értesülései szerint Csárdi kilépésének oka az volt, hogy úgy érezte,

az LMP túlságosan közeledik a Fideszhez, és ezt szerinte igazolja az, ahogyan a fideszes Szentkirályi Alexandra visszalépett az LMP-jelölt Vitézy Dávid javára a főpolgármester-választási kampányban.

Csárdi 2009-ben lépett be az LMP-be, a 2010-es országgyűlési választásokon elbukott ugyan, de 2010 és 2014 között önkormányzati képviselő és frakcióvezető volt a Ferencvárosban. Akkoriban vezető szerepet játszott a pártban, tagja volt az LMP országos elnökségének és a budapesti választmánynak, emellett a párt fővárosi szóvivője is lett.

A 2014-es önkormányzati választáson az LMP fővárosi főpolgármester-jelöltje volt. Mandátumot szerzett a Fővárosi Közgyűlésben. 2018-ban választották az Országgyűlés tagjává, legyőzte fideszes vetélytársát, Hollik Istvánt, amit 2022-ben a DK és a Jobbik támogatásával megismételt. Jelenleg a Belváros és a Várnegyed képviselője – idézte fel a lap.